REUTERS/David Klein
TREBA MU MINUTAŽA

DOSTA JE ČEKANJA! VATRENI BI VEĆ OVE ZIME MOGAO NAPUSTITI ITALIJU Hrvat dolazi u Njemačku kao zamjena za igrača koji ima velikih problema s kockom?

Piše: Damir DobrinićObjavljeno: 04. siječanj 2019. 19:34

Od dolaska iz zagrebačkog Dinama u ljeto 2016. godine, Marko Rog, danas 23-godišnji veznjak, nije dobio pravu šansu u Napoliju. Iz prijelaznog roka u prijelazni rok stalno idu priče da bi ga Partenopei mogli posuditi nekom klubu u kojem bi imao ozbiljniju minutažu. Odigrao je Rog dosad 67 utakmica za Napoli u svim natjecanjima, što i nije tako malo koliko je mala njegova minutaža. Odradio je u dvije i pol godine tek 1.548 natjecateljskih minuta, samo 25 radnih sati, što je definitivno mizerna brojka za hrvatskog reprezentativca.

Trener Carlo Ancelotti, kao i njegov prethodnik Maurizio Sarri, nisu baš bili preoduševljeni idejom da igrač kojeg ugovor s Napolijem veže do 2021. godine ode nekamo na posudbu, no čini se da bi se ove zime to ipak moglo realizirati. Više je uglednih klubova zainteresirano za Roga, između ostalih i Fiorentina, u kojem je na posudbi iz Juventusa i Rogov bivši suigrač iz Dinama Marko Pjaca.

Rijeka, 151018.
Stadion Rujevica. 
Prijateljska utakmica, Hrvatska - Jordan. 
Na fotografiji: Obeida Al Samrieh i Marko Rog.
Foto: Matija Djanjesic / CROPIX
CROPIX

No u ovom trenutku vjerojatnije je da će Rog otići u redove bivšeg Pjacina kluba. Želi ga naime Schalke, klub iz Gelsenkirchena, u kojem je prije godinu dana završio Pjaca i - nije pogodio. Rijetko je igrao, nije se uspio vratiti u pravu formu. Možda Rogova priča bude potpuno drugačija ako se realizira njegov odlazak u Bundesligu.

Trener Rudara je Domenico Tedesco, koji bi želio vidjeti novog Hrvata u redovima svoje momčadi. Pjaci nije previše vjerovao, a Roga želi jer je pomalo izgubio vjeru u marokanskog veznjaka Aminea Harita. Taj je 21-godišnji mladić prošle sezone proglašen za novaka godine u Bundesligi, ali u ovoj je daleko ispod razine tih predstava. Problem je, pišu Nijemci, što je Harit stalan gost kasina i da zbog te svoje strasti uopće nije koncentriran na nogomet. Tedesco vidi Roga na Haritovoj poziciji u ofenzivnoj veznoj liniji, samo još mora pričekati odgovor igrača i njegova kluba.

Linker
24. travanj 2024 15:33