Luka Gerlanc / CROPIX
ZADAR - HD 0-4

Dragovoljac osramotio Zadrane, Mladina odahnuo: 'Konačno smo proigrali!'

U prvoj utakmici 24. kola Prve HNL Hrvatski dragovoljac je kao gost svladao Zadar s visokih 4-0 (2-0). Strijelci su bili Ljubičić (4), Doležal (34),Šimurina (80-ag) i Jazvić (82).
Piše: Bernard PalekaObjavljeno: 28. veljača 2014. 21:59

Hrvatski je dragovoljac pokupio - vrhnje! Igralo se na terenu koji je bio nalik na gomilu maslaca, a momčad iz Zagreba demonstrirala je lakoću pokreta, dobru ideju, dobro reagiranje u gotovo svim situacijama, navlastito kad je Zadar, tko zna iz kakvih razloga, rastvarao nebrojene hodnike u svojim redovima. Domaći su, općenito govoreći, bili predaleko od lopte i još dalje od suparnika i kad su i imali loptu nisu uspijevali ni osmisliti ni odigrati suvislu akciju kojom bi možebitno stvorili višak u okomici, a o djelotvornosti s bokova da se i ne govori.

- Drago mi je doći u Zadar, u klub u kojem sam igrao i imam lijepe uspomene - rekao je u uvodu Davor Mladina, trener H. dragovoljca.

Onda je nastavio:

- Mi smo proigrali. Igra se akumulirala tijekom sezone i za mog prethodnika, a negdje je trebalo doći na naplatu. To je bilo u ovoj utakmici. Zahvalio bih igračima na prezentaciji. Nije bilo lako u Zadru jer se zna da je Zadar domaćinska, agresivna momčad. Mi smo pobjedu zaslužili.

Pa jedna rečenica utjehe za kolegu Ferdu Milina koji je šutke čekao svoj red za izjavu:

- Bolje da jednu ovako izgubi s više razlike nego kao ja u nizu nekoliko po jedan razlike! - rekao je Davor Mladina.

Lijepo je čuti, barem nešto. Zadar se nije snalazio ni s igračem više. Nije to bio dan za igru, bila je to prezentacija neigre.

- Čestitam i kolegi Mladini i njegovoj momčadi. Neke su utakmice gubili jer su bili naivni, a u ovoj to smo bili mi. Možda će vas to iznenaditi, ali svjestan sam da se dogodio pad zato jer igrači, njih 60 posto, nemaju kontinuitet igre. Treba dobro analizirati neke stvari unutar nas, a ja ću i dalje šansu davati mlađima. Vjerujem da ćemo ostati prvoligaši - kazao je Ferdo Milin.

Vjeruje, ali podsjetio je na jedan zanimljiv podatak:

- Jedino smo Osijeka doma dobili od svih konkurenata za ispadanje u zadnju godinu dana, druge smo sve izgubili. To je znak da treba raditi na psihičkom pristupu.

Igrači su mu stajali preširoko, vidio je i sam.

- To je još od Splita. Upozoreni su, znaju oni zašto je tako.

Zašto?

- To ćemo unutar četiri zida.

Puno slobodnog prostora elegantno je koristio lakonogi suparnik

- Kolega Mladina stavio je šest, sedam, osam... visokih igrača. To je stvar razmišljanja, a za neku se utakmicu treba početi pripremati od ponedjeljka, ne sat prije.

Između redaka to je kritika igračima. Na koncu, nema se tu što puno mudrovati, H. dragovoljac odnio je kući ono po što je došao. Pošteno. Zadar je izgubio drugu u nizu. Dobar povod za duboku raščlambu, točnu dijagnozu i još točniju terapiju.

Linker
17. svibanj 2024 00:31