Matthias Hangst / Getty
PROCURILA PRAVA ISTINA

DRAMA BIVŠEG NAJBOLJEG IGRAČA EUROPE Ugrušak u mozgu zaustavio slavnog Nijemca koji je cijelu Hrvatsku bacio u očaj!

Piše: Slaven KižlinObjavljeno: 27. travanj 2016. 15:25

Nije ga bilo proteklog utorka na kup-utakmici s Werderom, a kada je izostao i sa subotnjeg bundesligaškog dvoboja protiv Herthe u Berlinu, mnogi su se zapitali što je s Matthiasom Sammerom.

Tada je službeno objašnjenje bilo da sportski direktor Bayerna ima gripu. Međutim, sada je prava istina izišla na vidjelo. Najbolji igrač Europe iz 1996. godine ima ozbiljnih zdravstvenih problema, naime, stvorio mu je krvni ugrušak u mozgu i do daljnjega mora mirovati.

- Radi se o ugrušku koji može nestati za 24 sata, simptomi su problemi u govoru, paraliza i opća slabost, ali je bolest izliječiva - objasnio je prof. Joachim Röther, šef neurologije na Asklepios klinici u Hamburgu.

Iznenađujuća je to vijest, s obzirom na to da je Sammer fanatik zdravog života, ne puši, ne pije, te se bavi sportom koliko mu to omogućuje koljeno zbog kojeg je i morao prekinuti igračku karijeru u 30. godini života.

- Neće bit nikakvih ograničenja, liječnici su rekli da ću se potpuno izliječiti, ali potrebno je vrijeme za oporavak. A nakon toga ponovo ću se baciti na posao u Bayernu - stoji u izjavi za javnost koji je odaslao Sammer, nekadašnji najbolji nogometaš Europe i EURA 1996. godine kada je zabio za 2:1 pobjedu protiv Vatrenih i rastužio Hrvatsku.

Pravo je pitanje tko će zamijeniti Sammera dok je ovaj na bolovanju, a većina misli kako će taj posao preuzeti Uli Hoeness, koji je dužnost sportskog direktora Bavaraca obnašao čitava tri desetljeća.