AFP
HOENESS UTAJIO POREZ

DRAMA U MUNCHENU Predsjedniku Bayerna prijeti 10 godina zatvora!

Piše: Slaven KižlinObjavljeno: 25. travanj 2013. 11:36

Skakao je, veselio se i grlio sve oko sebe, međutim, završnim zviždukom Mađra Kassaija, Uli Hoeness nestao je s Allianz Arene izbjegavši svjetla reflektora i mikrofone znatiželjnih predstavnika medija. Donedavno je to bila nezamisliva slika, Hoeness bi se redovito spuštao u miks zonu nakon utakmica, rado podijelivši svoja razmišljanja sa svima koji su ga htjeli saslušati. No, afera oko utaje poreza svakim danom dobiva nove obrise i detalje, pa se predsjednik Bayerna odlučio na šutnju.

Tako je neposredno pred dvoboj s Barcelonom otkriveno da je još 20. ožujka izdan uhidbeni nalog, Hoeness je te srijede navodno čak i završio u pritvoru iz kojeg je pušten nakon što je uplatio pet milijuna eura jamčevine. Bavarci su uspjeli sve sakriti od javnosti do preksinoć.

- Svjestan sam kako sam izgubio na vjerodostojnosti, moram sada živjeti s tim - kaže Hoeness, koji je godinama kritizirao sve i svakoga, posebno je bio alergičan na neplatiše poreza. - Znam da sam možda glup, ali ja plaćam sve svoje poreze - hvalio se Hoeness još 2005. godine, ali sada te njegove riječi zvuče vrlo licemjerno.

Naime, poreznici češljaju sve njegove novčane transakcije od 2000. Hoeness uživa ugled među političkom svitom, koja je rado viđena u njegovom društvu, ove godine čak mu je i vladajuća bavarska stranka CSU nudila funkciju na predstojećim lokalnim izborima, srećom po njih, predsjednik Bavaraca odbio je takvu mogućnost. Sada se, pak, nagađa o njegovoj daljnoj sudbini, sam je rekao kako ne pomišlja na odstupanje, a podršku mu pružaju svi u Bayernu.

Njemački pravni časopis Juve zaključio kako Hoeneβa vjerojatno čeka zatvor.

"Zakon predviđa zatvorsku kaznu već kad je u pitanju pronevjera od jednog milijuna eura. Hoeneβ bi u najgorem slučaju mogao dobiti deset godina zatvora", stoji u članku.

Linker
21. rujan 2024 15:59