CROPIX
NACIONALOVA ERA

DUPLA KRUNA ZAOKRUŽILA JE SEZONU IZ SNOVA Nacional osvojio treći uzastopni naslov prvaka: 'Opet ćemo imati ekipu koja će biti respektabilna u Europi!'

Piše: Gianluca StarčićObjavljeno: 11. lipanj 2017. 20:25

Treći uzastopni naslov a sedmi ukupno osvojio je Nacional. Sasvim zasluženo, prije nekoliko smo dana konstatirali da je Nacional daleko iznad svih u Hrvatskoj, a nakon treće utakmice u finalnoj seriji još smo se više uvjerili u to.

Jučer smo okrenuli broj trenera Nacionala Kujtima Morine, koji je ovu sezonu proživio veoma emotivno, uostalom, već smo mu dodijelili nadimak - malonogometni Simeone. Kad ga vidite s koliko želje, energije, emocija vodi utakmicu, onda vam je sigurno jasno o čemu govorimo.

- Odličan je osjećaj, radili smo naporno cijelu sezonu, svi su očekivali da će Nacional biti prvak, dobro smo se nosili s tim pritiskom i, u konačnici, završili sezonu na najbolji mogući način - kazao je za početak Morina.

Nakon ovog što smo vidjeli u finalnoj seriji, rekli bismo, s lakoćom..

Zeljko Puhovski / CROPIX
CROPIX

- Ne bih to tako rekao, ne bi bilo fer od mene. Istina, riješili smo finale u tri utakmice i rutinirano stigli do naslova, no treba kazati kako je Split bio respektabilan protivnik, borili su se, bili su čvrsti, ali presudila je naša kvaliteta. Iza nas je, možemo reći, sezona iz snova. Osvojili smo dvostruku krunu, dobro smo se i predstavili u Europi, iako još uvijek žalim za onom utakmicom protiv Ugre...

No kad sve zbrojimo i oduzmemo, zaključak je da ste daleko iznad svih u Lijepoj Našoj.

- U regularnom smo dijelu također sve odradili impresivno, u prosjeku smo pobjeđivali s osam razlike, a imali smo dobre protivnike, stoga je ovaj uspjeh još veći. Sretni smo zbog postignuća, znamo koliko je odricanja bilo iza nas...

U svim ste segmentima nadigrali Tommy, ali način na koji ste odigrali obranu, kojom, kako kažete, pobjeđujete utakmice, bio je sjajan.

- Igrači su odradili seriju točno onako kako smo se dogovorili, obrana je bila besprijekorna, a u ofenzivnom dijelu imamo igrače koji su u stanju jednim potezom riješiti utakmicu.

Što sada, kakvi su planovi za budućnost?

- Prvo ćemo se dobro odmoriti, sezona je bila naporna, a nakon toga ćemo sjesti, zacrtati ciljeve za sljedeću sezonu. Nadam se da će Nacional opet imati ekipu koja će biti respektabilna u Europi. Moja je želja, naravno, zadržati sve igrače i ojačati se na deficitarnim pozicijama.

Kujtim je za kraj zahvalio momčadi na svemu što su napravili ove sezone.

- Imam samo riječi hvale za sve što su pokazali. Osim velikih igračkih, imaju i još veće ljudske kvalitete, što je, po meni, puno bitnije. Bilo je ove sezone nekih teških trenutaka, oni znaju o čemu govorim, a tada su se digli iznad toga i stavili momčadski uspjeh u prvi plan - zaključio je Kujtim Morina.

Linker
05. svibanj 2024 10:53