CROPIX
ŽIVAHNI HNL OKRŠAJ

DVA JEDANAESTERCA, DESET ŽUTIH KARTONA I DVA ISKLJUČENJA U DERBIJU ZAČELJA HNL-A Zaprešićani odnijeli bodove i pola momčadi za Hajduk, remi u Zagrebu

Nogometaši Lokomotive i koprivničkog Slaven Belupa podijelili su po bod odigravši 1:1 na stadionu u Kranjčevićevoj, a zaprešićki Inter slavio je sa 2:0 na gostovanju kod Istre 1961 u prve dvije utakmice 16. kola Prve HNL, koje su odigrane u petak.
Piše: HinaObjavljeno: 30. studeni 2018. 19:05

U prvoj utakmici 16. kola Prve HNL u Puli su nogometaši zaprešičkog Intera slavili protiv Istre 1961 s 2:0. Pred 700 gledatelja na stadionu Aldo Drosina sudio je Jović iz Zagreba.

Derbi začelja u Puli pripao je Zaprešićanima, koji su do trijumfa došli golovima iz kaznenih udaraca.

Gosti su do vodstva došli u 26. minuti iz kaznenog udarca kojeg je realizirao Komnen Andrić, na kome je prekršaj napravio Julio Rodriguez. U 42. minuti dogodilo se naguravanje velikog broja igrača, a sudac Jović podijelio je zbog toga čak pet žutih kartona.

U 78. minuti branič Intera Šimunec imao je veliku priliku, ali je loptu s pet metara poslao pokraj vrata. U 89. minuti novi jedanaesterac za Inter, a igrač domaćih Cardozo dobio je crveni karton.

Andrić je i drugi puta na utakmici bio precizan s "bijele točke" za konačnih 2-0 za goste. U sudačkoj nadoknadi je branič Intera Šimunec također zaradio crveni karton zbog odugovlačenja prilikom izvođenja auta.

Inter je sedmi s 17 bodova, a Puljani su ostali predzadnji s 12 bodova.

Inače, Istra u sljedećem, 17. kolu stiže Hajduku na Poljud, ali bez pet prvotimaca bez prava nastupa zbog kaznenih opomena.

Slaven zaustavio Lokomotivu!

Slaven Belupo je zasluženo osvojio bod kod drugoplasirane Lokomotive, a mogao je i više, jer su Koprivničani imali bolje prilike u prvom, a i u drugom poluvremenu u kojem su gosti i prvi došli do pogotka.

U 50. minuti Izraelac Gordana realizirao je kazneni udarac, kojeg je splitski sudac Duje Strukan opravdano dosusio nakon što je Luka Ivanušec u kaznenom prostoru srušio Davida Puclina.

Lokomotiva je uspjela izbjeći poraz, a pogodak vrijedan boda postigao je Albanac Myrto Uzuni, koji je u 80. minuti glavom poslao loptu u mrežu nakon ubačaja Čeha Jana Lecjaksa.

Zbog drugog žutog kartona u 90. minuti je iz igre isključen igrač Slaven Belupa Bruno Bogojević.

Rezultati by SofaScore

Linker
02. svibanj 2024 20:19