CIBONA - MACCABI

Dvoboj europskih velikana Repešina prilika za pravu pobjedu i podizanje atmosfere

Poraz od Radničkog prije tjedan nikome nije legao. Tim više jer je to bio debi Jasmina Repeše, koji se opet vratio u Cibonu, ali nastavak tjedna je donio bolje vijesti, popravio raspoloženje.
Piše: dvoznak.comObjavljeno: 14. siječanj 2012. 12:29

Pogađete, sve dolazi s pobjedama, a Cibona je bila uvjerljiva u Novom Mestu. Iako je Repeša ljut:

- Igrali smo nešto bolje u Novom Mestu nego protiv Radničkog, posebno u početku utakmice, no još uvijek je to prerano za neke konkretnije ocjene.

A Repeša je konkretnije rekao ovo:

- I dalje sam ljut na čak 30 poena u zadnjoj četvrrtini, takve stvari nam se ne bi trebale ponavljati.

Barbour je odigrao jednu od utakmica sezone, utrpao 22 uz 8/9 iz igre, Rozić, Žižić i Rudež, koji su s njim bili u petorci također su bili u dvoznamenkastim brojkama, a raduje i povratak Zubčića sa 9 poena, iako je sam Repeša izjavio kako su male šanse da zaigra.

Cibona je sa 8 pobjeda na dvije manje od 4. mjesta koje drži Budućnost, a koje vodi na Final Four.

- Obično se za ovakve utakmice kao današnja kažu da su najlakše, u kojima se nema što izgubiti. Međutim ne mislim tako - krenuo je ugledni stručnjak u najavu dolaska Ponosa Izraela.

- Zbog naše situacije, zbog stanja na ljestvici, mislim da je ovo utakmica u kojoj možemo i te kako puno dobiti. Očekujem da popravimo igru, da se vidi kako napredujemo.

Osvrnuo se i na centre, Cibona je pustila Lalića i sada ostala kratka.

- Bilo bi bolje da imamo više centara u rotaciji, kako bismo mogli braniti na način da odvlačimo na crtu za slobodna bacanja. Ovako, nešto smo pripremili, koliko ćemo u tome uspjeti, ostaje za vidjeti.

Izraelci i njihov trener su poznati po mnogim vrstama obrane, Blatt posebno voli match-up zonu...

- Bit će vrlo važno da se na takvu obranu snađemo, da izgubimo što manje lopti, jer Maccabi svaku izgubljenu kažnjava kontrom.

Maccabi je trenutno u fazi kada gazi protivnike jer je neopterećen Euroligom i nije u tako napornom ritmu. Iza njih je posebno laganih 10-ak dana u kojima su tukli Slovence, Krku i Zlatorog, u domaćem Kupu izborili polufinale sa +30, ali u Zagrebu ipak neće biti kompletni.

- Ozljeda Pninija nije tako ozbiljna ali opet mora pauzirati nekoliko dana - rekao je David Blatt nakon što je ostao bez krila koji ima puknuće mišića i osim Cibone propustit će i prvu utakmicu Top 16 Eurolige.

- On je važan igrač, ali već smo ove sezone bili u sličnoj situaciji. Gradili smo momčad da se možemo snaći u ovakvim trenucima.

Relativno novi igrač u rotaciji jest Demond Mallet, play koji je stigao iz Charleroi.

- Pred nama je puno utakmica, ali imamo široku momčad. Neki će danas odmarati, čeka nas važan tjedan i jako sam uzbuđen pred Top 16.

Igrači koji će odmarati, a koje je spominjao Mallet su također dva bitna u rotaciji Tal Burstein i David Blu. Očito je Blatt procjenio da Cibona nije tako bitna kao Žalgiris i Barcelona koji dolaze na otvaranju Top 16.

- Zbog dobrog položaja u ligi možemo si to priuštiti - rekao je Blatt, kojem Cibona služi samo kao dobar trening pred Žalgiris.

Linker
05. srpanj 2024 16:37