REUTERS
MENOTTI & BILARDO

DVOJAC KOJI JE S GAUČIMA OSVOJIO NASLOV PRAKA SVIJETA BRUTALNO ISKREN 'Argentina je nogometna velesila isključivo zbog Lionela Messija'

Piše: Damir DobrinićObjavljeno: 31. ožujak 2018. 00:39

Teško je pronaći dobre u argentinskom taboru nakon 1:6 ponižavanja u Madridu protiv Španjolske, ali jedna je ipak isplivala. Sergio Romero, vratar Gauča i Manchester Uniteda, nije ozbiljnije ozlijeđen. Stradalo je 31-godišnjaku koljeno u dvoboju s La Rojom, ali ne preteško. Iz žestokog sudara s Diegom Costom izišao je tek lakše ozlijeđen.

- Romero je ozlijedio desno koljeno, ali testovi su pokazali da nema težeg oštećenja kosti ili ligamenta - poručili su iz Argentinskog nogometnog saveza.

S njim bolji za 100%

Prate Argentinci i stanje s Lionelom Messijom, koji je zbog problema sa zadnjom ložom propustio oba nedavna prijateljska dvoboja Argentine, ali je jučer trenirao sa suigračima u Barceloni i mogao bi u subotu zaigrati protiv Seville.

- Messi je najbolji na svijetu i zahvaljujući njemu u Brazilu smo 2014. stigli do finala. S njim je reprezentacija 100% bolja i na Svjetskom prvenstvu će imati priliku to još jednom dokazati. Težak poraz od Španjolske proizveo je tugu, ali nogomet ti daje priliku za revanš, a igranje na SP-u nije mala stvar. Izbornik Jorge Sampaoli mora nešto naučiti iz ove okrutne lekcije, sada je trenutak kada trener mora opravdati svoju poziciju donošenjem važnih odluka - naglasio je Cesar Luis Menotti, 79-godišnjak koji je kao izbornik Argentinu 1978. odveo do svjetskog naslova.

I dok Menotti još daje priliku kolegi Sampaoliju, trener koji je 1986. s Albicelestima osvojio drugu i dosad posljednju svjetsku titulu, puno je oštriji prema argentinskom kormilaru.

Carlos Bilardo, također 79-godišnjak, kaže:

- Od 1990. godine argentinski nogomet je u stalnom padu. Ne mogu komentirati igrače, jer su oni svi vrlo dobri, ali činjenica je da se nogomet u cjelini stalno srozava. Imamo najboljeg igrača na svijetu i zbog njega smo 2014. stigli do finala, a i kvalifikacije za 2018. riješio je Messi. Sampaoli mora shvatiti da mi nismo nogometna velesila kad nema Messija, a nedostaje mu i čvršća ruka. Kad sam ja vodio momčad ne bih držao govor dug pet minuta, već sat vremena. Igračima se na licima vidjelo nezadovoljstvo zbog toga, Sampaoli mora izazvati njihovu reakciju.

Hoće li poslušati?

Menotti i Bilardo, dvojica svjetskih prvaka, poprilično su jasno objasnili sunarodnjacima da je Argentina sila samo zbog Messija, ali i poslali poruku Sampaoliju da nešto mora mijenjati. Vidjet ćemo hoće li 21 godinu mlađi trener poslušati savjete starijih kolega.

Linker
02. svibanj 2024 18:09