Perišić
 Emilio Andreoli/Getty Images / Getty Images
NEZAUSTAVLJIVI I TO BAŠ KAD TREBA

DVOJICA HRVATA KOJI SU OČARALI EUROPU UDARNE PRIČE STRANIH MEDIJA Nijemci posebno oduševljeni: 'Taj čovjek je negdje između genijalnosti i ludosti'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 03. travanj 2018. 11:07

Mediji u Italiji i Njemačkoj imali su Perišića i Rebića u udarnim pričama. Nijemci su se raspisali o Rebiću, “igraču između genijalnosti i ludosti”, kako je naslovio jedan od portala. U tekućoj sezoni zabio je sedam golova u 25 natjecateljskih utakmica, a Niko Kovač ne krije da ga zna “izludjeti, ali i u pozitivnom smislu dovesti do ludila“.

Gazzetta dello Sport navodi da se Perišić vraća. Dva gola i tri asistencije u posljednje dvije pobjede, u pravo vrijeme za plasman u Ligu prvaka i za Svjetsko prvenstvo u Rusiji gdje želi biti protagonist. Navode da je na terenu agresivan i velikodušan, s beskrajnim repertoarom, da nakon dugog i neobjašnjivog prekida opet igra - kao Perišić. Neumoran poput trkača na skijama, brz kao jamajčanski sprinteri i smrtonosan poput nadimka Ivan Strašni.

Autor konstatira da je nemoguće odgovoriti što mu se dogodilo da zapadne u krizu, ali devet golova i devet asistencija u 28 ligaških nastupa, sa 74,6 posto uspješnih prodora, visoke se brojke. A što ga je potaknulo? Zasluga je Spallettija koji ga je znao čekati, a zasluga je, možda, piše Gazzetta i hrvatskog izbornika Zlatka Dalića te citira njegove riječi i zaključuje: “Očito se Ivan već ubacio u brzu stazu.” I to u punoj brzini. Kladite se da će biti u prvih 11 u Rusiji? Upitnikom je zaključen članak.

Linker
08. svibanj 2024 16:58