REUTERS/Albert Gea / REUTERS
PUNIH 10 UTAKMICA U 30 DANA!?

'E, PA JA VAM NEĆU NIŠTA REĆI!' Messi je zamijenjen jer njegova minutaža prelazi granice razuma

BARCELONA Luis Enrique u središtu pažnje zbog vađenja Argentinca iz igre protiv Athletica
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 06. veljača 2017. 21:29

Naravno da je Luis Enrique dobro znao koje ga pitanje među prvima čeka nakon 3:0 Barcelonine pobjede protiv Athletica.

- Neću komentirati što je bilo s Messijem i zašto sam ga izvadio iz igre. Novinari samo traže nešto da bi imali što pisati. E, pa ja vam neću ništa reći.

Samo dva dana ranije u Marci je na meniju bila baš Messijeva minutaža u ovoj godini. Briljantni Argentinac je od 5. siječnja do 1. veljače odigrao devet utakmica i to u punoj minutaži, svih 810 minuta. Samo je Messi od svih Barceloninih igrača odigrao baš sve utakmice i Marcini novinari logično su se zapitali je li mudro od Enriquea u takvoj mjeri raubati najboljeg igrača momčadi.

Međutim, u samoj analizi Messijeve minutaže zaključeno je da Enrique nije imao previše izbora. Athletic i dvije teške utakmice u osmini finala Kupa, potom četvrtfinale Kupa i Real Sociedad, najugodnije iznenađenje sezone i momčad koja je jesenas razbila Barcelonu u San Sebastianu. U međuvremenu je Barca odigrala i četiri prvenstvene utakmice, a u situaciji kada Real ima bodovnu prednost i kada je svaka utakmica pod imperativom pobjede, teško je zamisliti trenera koji bi se Messija usudio ostaviti na klupi. Premda bi bilo zgodno čuti Enriqueovo obrazloženje na pitanje je li Messi morao protiv Las Palmasa ili Eibara odigrati svih 90 minuta u trenutku kada njegova momčad uvjerljivo vodi.

Valjda mu je jasno

Messi je, dakle, u subotu zamijenjen u 64. minuti isključivo zašto što je i Enrique shvatio da Messijeva minutaža prelazi granice razuma i da se rizik od moguće ozljede drastično povećava. Punih 10 utakmica u 30 dana? Suludo... Je li mu Messi zamjerio zbog tog poteza? Nije izgledao ljutito kada je izlazio, nije doduše izgledao niti sretno, ali ne sumnjamo kako je i njemu jasno da je Enriqueov jedini motiv bio sačuvati najboljeg igrača momčadi.

Usput, u 10 utakmica odigranih ove godine Messi je zabio osam golova uz tri asistencije.

Linker
04. svibanj 2024 10:45