DUDU BEZ IZJAVA

Eduardov odvjetnik: 'Ova presuda bi mogla značiti kraj lihvarskim ugovorima'

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 17. siječanj 2014. 21:54

Eduardo da Silva nije želio davati izjave, najavio je kratko da će nešto reći danas ili idućih dana. Svakako, nije tajna da je nepravomoćnu odluku Općinskog građanskog suda dočekao s ushitom, puno je puta neformalno znao reći da bi to za njega bila velika pobjeda. Svjestan je vjerojatno da je ovo tek prvi korak i da do pravomoćnosti presude nema mjesta nekoj velikoj euforiji.

Njegov odvjetnik Ivica Crnić, koji i privatno tuži Zdravka Mamića zbog uvreda u istom tom slučaju, pak, svjestan je koliko bi ova presuda mogla biti značajna u budućnosti hrvatskog nogometa i sporta.

- Jako sam zadovoljan, ovo je velika stvar u moralnom smislu - rekao je Ivica Crnić, koji je dodao da bi ta presuda mogla biti povijesna.

- Ne samo Eduardo, Mamić i nogomet, imaju takve ugovore i ostali igrači i menadžeri, ima ih i u drugim sportovima. Ova bi presuda, ako postane pravomoćna, mogla značiti kraj svim tim sličnim odnosima i biti poziv svima ostalima da ne potvrđuju takav nepovoljan status. Važno je da se na sportaše primjenjuje sportsko pravo, ono koje štiti sportaše, a ne opće pravo, koje daje za pravo menadžerima ili pokroviteljima - rekao je Crnić.

Podsjetimo, Eduardu je blokirana i sva imovina u Hrvatskoj, bio je pod ovršnim postupkom, uskoro bi mogao opet normalno mogao biti 'vlastiti gospodar'. No, do završetka postupka i 'konačne pobjede' morat će još malo pričekati, jer Mamićeva strana će se žaliti. Dobio je Eduardo, svjesni su toga svi oko njega, bitku, ali još uvijek ne i rat.

Linker
19. svibanj 2024 08:23