PABLO MORENO/MARCA/SIPA/1508192010 / SIPA
MIHO DOBRAŠIN IZ MADRIDA

EKSKLUZIVNO: KAKVO OBEĆANJE GLAVNOG DIREKTORA REAL MADRIDA ZA SN 'Mateo Kovačić nije na prodaju, nećemo ga nikada prodati!'

REAL MADRID Jose Angel Sanchez, glavni direktor Kraljevskog kluba za SN
Piše: Miho DobrašinObjavljeno: 29. studeni 2017. 23:35

Europski prvak Real Madrid primio je ljetos brojne ponude iz Italije i Engleske za Matea Kovačića, no o njegovoj prodaji ni ne razmišlja, tvrdi Jose Angel Sanchez, glavni direktor Real Madrida.

Sanchez, zadužen za transfere u Kraljevskom klubu, pojavio se dobro raspoložen u loži Real Madrida u trenutku kada je trener Zidane neočekivano najavio mogućnost izlaska na tržište u siječnju. U društvu predsjednika Florentina Pereza i direktora za odnose s institucijama Emilija Butraguena potpisao je novi četverogodišnji sponzorski ugovor s proizvođačem kozmetičkih preparata Niveom.

Odbit ćemo sve ponude

Nakon što je s Nijemcima završio protokolarni dio pred nekoliko desetaka okupljenih, zadržao se u prostoriji u kojoj je u kolovozu 2015. ugovor potpisao Kovačić, dotadašnji igrač milanskog Intera.

REUTERS/Thomas Peter
REUTERS

- Kovačić nije na prodaju, nećemo ga nikada prodati - smije se Sanchez uz čašu crnog vina, pršut i sir razgovarajući sa Sportskim novostima.

- Dođe li za njega neka ponuda u siječnju, sigurno ćemo je odbiti.

Kaže kako su prošlo ljeto primili puno ponuda i upita za njega iz Italije i Engleske. Talijanski prvak Juventus i Milan, koji su se u medijima spominjali kao zainteresirani, nisu direktno poslali konkretnu ponudu Real Madridu.

- No to je sigurno bio Inter. A iz Engleske... uh čekajte, sada ste me uhvatili... To je bio Tottenham - rekao je.

Kovačić, 23-godišnji vezni igrač, vratio se na travnjak poslije ozljede noge. Utakmice nije igrao 76 dana. a sada se u teškoj konkurenciji mora izboriti za minute u redovima aktualnog prvaka Španjolske.

- Mateo je inteligentan. On zna da bi igrao u prvoj postavi u klubovima koji ga traže, vjerojatno bilo gdje, no svjestan je da mi ovdje računamo na njega i da nam je bitan - govori Sanchez.

Kovačić ima ugovor do ljeta 2021. godine.

- On je jedan od igrača za budućnost Real Madrida, bit će dio momčadi s kojom ćemo igrati još dugo godina - priča 48-godišnji generalni direktor. To je ekipa koju bi trebali činiti aktualni nogometaši poput ofenzivnog veznog Marca Asensija (21), stopera Raphaela Varana (24) i Jesusa Valleja (20) ili lijevog bočnog Thea Hernandeza (20).

Zidane je u subotu rekao kako u siječnju nitko neće otići, no da je po pitanju dolaska novih igrača “sve moguće”. Vratar i napadač su pozicije na kojima bi mogao tražiti pojačanja, a također i polivalentni branič nije isključen. U subotu protiv Malage su zbog ozljeda ostali na samo dva stopera.

- To je u svakom slučaju pitanje za trenera, no nismo fokusirani na tržište sada u siječnju. Nemamo namjeru dovoditi igrače, stvarno - rekao je Sanchez družeći se s nekoliko novinara u loži Santiago Bernabeua.

Real Madrid posljednjih godina gotovo nikada nije kupovao igrače tijekom zimskog prijelaznog roka. Posljednji kojeg su doveli u siječnju bio je vratar Diego Lopez iz Seville 2013. jer se bio ozlijedio prvi čuvar mreže Iker Casillas.

- Nisam sklon transferima u siječnju, mislim da tu neće biti ništa - rekao je i Florentino Perez razgovarajući s petero novinara uključujući dopisnika SN.

Moguć zimski šoping

Zidane je, pak, na novoj konferenciji za medije u ponedjeljak ponovno upitan o transferima. Bilo je to prije nego su u ložu došli Sanchez i Perez.

- To sam rekao zato što je moguće da se dogodi. Ja sam jako zadovoljan igračima koje imam i ne želim da itko ode. No osim mene tu je još ljudi koji odlučuju. Kada se otvori tržište razgovarat ćemo - odgovorio je Zidane. - Govori se o napadaču ili vrataru, no ja neću reći ništa, znamo da možemo dovoditi igrače i to je sve.

Dojam nakon susreta sa Sanchezom, Perezom i Zidaneom jest taj da su otvorili mogućnost transfera o čemu nisu razmišljali na početku sezone. Dovođenje pojačanja našlo se na stolu tijekom njihova sastanka kao jedno od rješenja za pad u igri europskog prvaka. Četvrto mjesto u prvenstvu i prolazak skupine Lige prvaka s druge pozicije njih trojica nisu očekivala nakon trijumfa nad Barcelonom u kolovozu. Real Madrid za dva tjedna brani naslov svjetskog klupskog prvaka u Dohi, što je prilika za Kovačića ali i kristaliziranje situacije u klubu. Po povratku, dan uoči Badnjaka igra se na Santiago Bernabeuu prvenstveni derbi s Barcelonom. Nakon njega se otvaraju vrata zimskog prijelaznog roka.

Linker
17. svibanj 2024 04:00