Danijel Subašić i Luka Modrić
 Damir Sagolj / REUTERS
ZA LJUBITELJE LUKSUZA

EKSPLOZIJA CIJENA NAKON RUSIJE! Luki Modriću stigla nevjerojatna ponuda: 'Da, u rukama drži ponudu tešku 40 milijuna eura godišnje, naravno netto...'

Piše: Dražen KrušeljObjavljeno: 19. srpanj 2018. 11:59

Luka Modrić napustio je Rusiju s nagradom najboljeg igrača Mundijala u rukama i s - diskontnom cijenom na leđima. Podatak da ulazi u Isusove godine bio je dovoljan razlog ekspertima s Transfermarkta, specijaliziranog portala za nogometnu trgovinu i procjenu vrijednosti nogometaša, da Modrićevu cijenu hladno sruše za 15 milijuna eura.

Donedavno težak 40 milijuna eura, nogometni superstar tako danas košta ‘samo’ 25 milijuna eura.

Ili bi toliko koštao kada bi se planet nogomet zaista okretao oko Sunca, ali odavno znamo da on funkcionira po nekim drukčijim i logici neuhvatljivim zakonima. Igrači na pragu veteranske dobi ovog ljeta su u velikoj modi...

- Modrić danas u rukama drži nestvarnu ponudu iz Kine. Četrdeset milijuna eura godišnje, naravno netto - nasmijao se Transfermarktovim aukcionarima izvrsno obaviješteni izvor kada smo ga kontaktirali.

Roster

I inače lud za Modrićem, svijet je nakon Svjetskog prvenstva totalno pošašavio za njegovim rafiniranim nogometom, suptilnim dodavanjima, drukčijom perspektivom iz koje skenira zbivanja na terenu i usmjerava utakmicu, onako suvereno i šarmantno kako je to do prije četiri ili pet godina činio sličan maestro, Andrea Pirlo. S ugovorom u džepu koji mu u Madridu jamči 8 milijuna eura po sezoni 32-godišnjak je trenutačno najbolje plaćeni hrvatski igrač, ali kako sugeriraju naši informatori, kontrakt karijere tek treba potpisati.

Srebro nacionalne momčadi na SP-u generalno je napucalo cijene hrvatskim reprezentatima, roster ‘vatrenih’ je preko noći (prema umjerenim procjenama) poskupio za nekih pedesetak milijuna eura.

Premda je na turniru samo šegrtovao, upijao iskustvo i ‘dobacivao ručnike’, Duje Ćaleta-Car prvi će kapitalizirati taj novi nalet popularnosti hrvatskih igrača. Red Bull Salzburg svojeg mladog stopera prodaje Marseillu za 17 milijuna eura uz paket dodatnih bonusa.

Matej Mitrović - stoper koji je jesenas u Kijevu na terenu ovjeravao kartu ‘vatrenih’ za doigravanje SP-a, da bi zatim s piste ispratio zrakoplov za Rusiju - sprema se nastaviti priču o transfernoj ludnici. 24-godišnji stoper treba proći formalnost liječničkih pregleda i potpisati višegodišnji ugovor s Club Bruggeom. Njegovu dojučerašnjem klubu Bešiktašu žuri se finiširati posao jer se bori s odredbama Uefina financijskog fair-playa, cijena se vrti između 4 i 5 miljiuna eura, kao i prilikom transfera iz Rijeke na obalu Bospora.

Dok prodaje Mitrovića belgijskom prvaku, gdje će Mitrović u dvobojima Lige prvaka tražiti odskočnu dasku natrag prema reprezentaciji, Bešiktaš gradi planove o astronomskoj zaradi na transferu Domagoja Vide. U crn’Vatreni’ u izloguo-bijeli svijet iz Istanbula 29-godišnjak je zakoračio zimus kao slobodan igrač, a u međuvremenu je predstavama na SP-u zaintrigirao skaute klubova iz većih i bogatijih liga. Spekulira se da bi Liverpool volio upariti hrvatske reprezentativne stopere i da bi kao prvi u redu za Vidu bio spreman ponuditi 20-ak milijuna eura, ali i da se Bešiktašu preko noći otvorio apetit. Turski klub letvicu podiže sve do 35 milijuna eura...

'Teške' ponude

A treba li se tko među hrvatskim reprezentativcima zabrinuti za klupski status i možda preventivno potražiti minutažu u drugoj sredini. Pisalo se tijekom Mundijala kako je Zlatko Dalić dobronamjerno šapnuo Mateu Kovačiću da sačuva dres nacionalne momčadi silaskom na nižu klupsku stepenicu, iz Reala u, recimo, jedan od većih klubova Serie A. Florentino Perez je, međutim, opstruirao taj posao kada je izvjesio nebuloznu otkupnu cijenu, čak 90 milijuna eura. Je li to nagovještaj da novi trener Lopetegui vidi veznjaka u naslovnoj roli ili samo Perezova tržišna taktika, vidjet ćemo ubrzo, ali Kovačićev status do daljnjeg ostaje maglovit.

Na prvu, neutralni promatrač pomislit će da bi u sličnoj gabuli mogao zaglaviti i Mario Mandžukić nakon što je Juventus kupio Cristiana Ronalda, ali talijanski novinari i agenti s boljim uvidom u planove Massimiliana Allegrija raspolažu drukčijom informacijom.

“Znate li za riječ - invendibile? Nije na prodaju, do daljnjeg je neotkupljiv”, objašnjava nam sugovornik da je Allegri danas jednako kao prije dvije godine fasciniran Mandžukićevim žestokim, agresivnim i efikasnim nogometom.

Chelsea čeka

Nema dvojbe da će CR7 preuzeti uzde torinskog velikana i korigirati izgled napadačke hijerarhije, no čujemo da će zbog toga iz igre ispasti Gonzalo Higuain koji se pakira prema Chelseaju, kao favorit novog menadžera Maurizija Sarrija. Jasno je pritom da novi poredak ne ostavlja previše manevarskog prostora za Marka Pjacu, hrvatski reprezentativac poput Kovačića tražit će alternativno igralište za povratak u izbornikov fokus...

“Da je dvije godine mlađi, otišao bih pješice po Mandžukića u Torino”, priznao je Uli Höness nedavno njemačkim novinarima. Ovako se Bayernov gazda okrenuo projektu privezivanja Roberta Lewandowskog za Bayern, ali nije sigurno da će ispuniti želju Nike Kovača jer ‘Lewa’ želi u nove karijerne izazove, prema Man Unitedu.

Zadrže li ipak poljskog centarofra na Allianz Areni, nije nemoguće da se zakonom spojenih posuda priča ponovno dokotrlja do Mandžukića jer, doznajemo, ‘crveni vragovi’ nisu hladni prema toj mogućnosti. U svakom slučaju, eksponatima u izlogu hrvatske reprezentacije cijena naočigled raste i pritom uopće ne odbija lovce na nogometni luksuz...

Linker
17. travanj 2024 00:04