Mark Runnacles/Getty Images
LIJEPA GESTA

EMOTIVNA POSVETA BIVŠEG DINAMOVCA DIRNULA JE SRCA NAVIJAČA Naravno da sam gol posvetio preminulom gazdi, to je najmanje što sam mogao učiniti za njega

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 06. studeni 2018. 00:07

Filip Benković diše u Škotskoj punim plućima. Celtic je proigrao, u dvije utakmice napravio gol razliku 10:0, u subotu je i vodeći Hearts 'popio' pet komada. Jedan gol zabio je baš Benković, njegov je to prvijenac u dresu glasgowskog velikana. Proslavio ga je s osmijehom na licu, suigrači su čestitali, svjedočile su pogotku i majka i sestre koje su ovih dana kod njega u posjetu. Sve sad doista izgleda idilično, Celtic ima utakmicu manje u prvenstvu, zaostaje za bod i izvjesno je da će uskoro biti opet tamo gdje su svi naviknuli - na vrhu.

- Prekrasan je osjećaj zabiti prvijenac u novom klubu, pogotovo kad zabiješ za takvog velikana kao što je Celtic. Ponosan sam, ali sad gledam samo prema budućnosti, nadam se da će biti još takvih golova - rekao je zadovoljnim glasom Benković dan nakon velike večeri, ne krijući da je jako sretan, i igrački i životno, u Glasgowu.

- Nemam stvarno ni najmanji prigovor, u Glasgowu mi je stvarno super. Sviđa mi se život ovdje, lakše mi je i jer imam naših igrača, družimo se, sve mi to olakšava prilagodbu.

Znači, dolazak u Škotsku bio je pun pogodak?

- Baš tako, pun pogodak. Rekao sam već da sam ja inzistirao na tome da dođem ovdje, vidio sam kakva je situacija u Leicesteru, da se neće biti lako nametnuti. Pogodio sam s tom odlukom, brzo sam se priviknuo na nogomet u Celticu, suigrači su me odlično prihvatili, super sam se uklopio. Baš je sve onako kako treba biti, trener je zadovoljan sa mnom, on me već i ranije želio dovesti, sve se sjajno poklopilo. Ukratko, ja sam zadovoljan u Celticu, oni su zadovoljni sa mnom, baš uživam u ovim trenucima.

No, iako je u Leicesteru bio kratko, tek nekoliko dana, pogodila ga je nedavna tragedija, pad helikotera u kojem je poginuo gazda kluba Vichai Srivaddhanaprabha.

- Stvarno su to zadnjih dana bili teški trenuci za Leicester, strašno je to što se dogodilo, naravno da suosjećam sa svima koji su pogođeni tragedijom. Da, gol sam posvetio poginulom gazdi Srivaddhanaprabhai, to je najmanje što sam mogao učiniti za njega.

Prati Benković, naravno, i Dinamo, drži mu fige na putu do europskog proljeća, to je već rekao, ne treba ponavljati. A njegov Celtic je puno dalje od tog dosega, u skupini je s dva Red Bulla, iz Salzburga i Leipziga i ima tri boda. Utakmica u četvrtak mogla bi biti ključna.

- Dolazi nam u goste Leipzig, bit će to sigurno teška utakmica sigurno, ipak se radi o momčad koja radi problema svima u Bundesligi i koja je u samom vrhu jedne od najjačih liga svijeta. Međutim, mi vjerujemo da ih pred našim navijačima, u sjajnoj atmosferi možemo pobijediti. Nećemo se predati, sigurno, igramo dobro u zadnje vrijeme i imamo svoje adute - kazao je Benković o idućoj utakmici.

Tko zna, nije nemoguće da se već na zimu vrati u Leicester, iako, kako sad stvari stoje, ne bi ni on sam imao ništa protiv da do kraja sezone ostane u Celticu. Igra standardno, igra dobro, sad je i zabio, na svoj način, glavom. Samo mu treba kontinuitet, kvaliteta nikad i nije bila upitna. Uplašili smo se u jednom trenu za njegovu karijeru, nakon onih ozljeda i neigranja u Dinamu, ali sad sve opet izgleda obećavajuće.

Linker
21. travanj 2024 15:01