Foto: Vladimir Dugandzic / CROPIX
MALA ZEMLJA, VELIKI TRANSFERI

ENGLEZI POSLALI REKORDNU, VIŠEMILIJUNSKU PONUDU ZA PRVOGA STRIJELCA HRVATSKE NOGOMETNE LIGE 'Prodat ćemo ga za najveću odštetu u povijesti kluba!'

Piše: Darko RužićObjavljeno: 06. veljača 2020. 12:20

Zaklela se zemlja raju da se tajne sve doznaju. A kako nego tako reći. U predigri početka nastavka prvenstva u Osijeku je minulog petka vladala prava uzbuna. Engleski je drugoligaš Birmingham došao u Gradski vrt s ponudom za kupnju Mirka Marića, vodećeg strijelca Prve HNL!

Petrović ne komentira

- Ništa se nije dogodilo, Marić je naš i nemam što drugo komentirati. I inače se tog pravila držimo u našem klubu. Nema izjava ni o čemu dok se neki posao i ne zgotovi. A kada je Marić u pitanju, mogu vam reći da se svi nadamo kako će on biti najbolji strijelac Prve HNL i da će ovoga ljeta ostvariti rekordan transfer, veći od ovog zimskog, Boška Šutala u Atalantu. Kada Marić bude odlazio to će biti za najveću odštetu u povijesti našeg kluba - kazao je sportski direktor Bijelo-plavih Alen Petrović.

Nema načina iz Osijeka dobiti bilo kakvu drugu informaciju. Sve se vijesti vezane uz prijelazni rok drže u sefu s neprobojnom šifrom. Međutim, uspjeli smo saznati, ponuda Birminghama, kluba iz Championshipa, je odbijena. U ovom trenutku, ove zime Marić nije na prodaju! Iako, Englezi su ponudili iznos koji bi bio već od onog koji je Osijek zaradio prigodom prodaje Šutala. Ne puno, kako se uzme i kako tko gleda, ali da su u prvoligašu s Drave popustili, pao bi rekord, jer Birmingham je bio spremam platiti šest milijuna eura.

Osijek, 151219.
Stadion Gradski vrt. Nogometna utakmica ,19 kolo HT Prve HNL ,Nk Osijek-Slaven Belupo
Na fotografiji: Mirko Maric
Foto: Ivan Peric / CROPIX
Ivan Peric / CROPIX CROPIX

No, ima u toj priči i nešto nejasno. Birmingham je bio ozbiljan i konkretan u ponudi, ali on je pod sankcijama financijskog fair playa koji mu je nametnula UEFA. Da bi kupio Marića, morao bi se poslužiti trikom, onim koji omogućava uzimanje igrača na posudbu s obveznim otkupom kada se za to stvore zakonski uvjeti. Sad zapravo nije bitno, jer Osijek ponuđeno nije prihvatio i time je jasno svima stavio do znanja kako nove prodaje bilo koga iz svoje udarne momčadi neće dopustiti. U ovom su mu trenutku natjecateljske ambicije i u prvenstvu i u Kupu u prvom planu i prioritet.

Nema jurnjave

Osim toga još traje prijelazni rok, a Osijek, potvrđuje to i njegov sportski direktor Petrović ni za kim ne juri i ne ide u utrku za bilo kakvom kupnjom. No, u njemu drže oči otvorene pa ako se ukaže mogućnost angažiranja nekog kvalitetnog igrača, po razumnoj cijeni, neće ostati postrani. Iako je jasan stav kluba, ni za koga se neće plaćati velike odštete, poglavito ne one koje nadilaze vrijednosti dostupnih igrača na hrvatskom nogometnom tržištu.

Linker
02. svibanj 2024 12:55