Göran Johannessen (skroz desno)
 ANDREJ ISAKOVIC / AFP
VELIKA ZABRINUTOST

BIJES IZ REDOVA VELIKIH RIVALA UOČI UTAKMICE ODLUKE ZA SVJETSKE PRVAKE I OLIMPIJSKE POBJEDNIKE 'Katastrofa, idiotski je Danskoj to dati'

Dancima opasno visi drugi krug, ali u redovima njihovih velikih rivala Norvežana vlada zabrinutost
Piše: Vedran BožičevićObjavljeno: 15. siječanj 2020. 18:58

Iako svjetski prvaci i olimpijski pobjednici Danci opasno vise i vrlo je upitno hoće li vidjeti drugi krug Eura, u norveškim su redovima ipak zabrinuti. Nimalo im se ne sviđa mogućnost da u sljedećoj fazi natjecanja igraju protiv Danske u Malmöu.

- To je katastrofa. Malmö je samo 12 minuta udaljen od Danske i Danci tamo imaju prednost domaćeg terena - rekao je norveški srednji vanjski Göran Johannessen za Dagbladet.

- Ne razumijem švedski način razmišljanja. Mogli su smjestiti Dansku u Stockholm, Göteborg ili negdje drugdje. Nikako ne u Malmö. Možda je to mudro s financijske strane, ali sa sportske je to idiotski.

Ne smeta im biti predjelo

Islanđani se ne uzbuđuju previše oko toga što danas mogu poslati kući Dance i prije nego oni izađu na teren, barem tako kaže Gudjon Valur Sigurdsson:

- Sada smo dobili pažnju, jer imamo dansku sudbinu u našim rukama i svi govore o tome hoćemo li pobijediti ili ne, hoćemo li pomoći Danskoj. Dakle, nismo mi glavno jelo - samo smo predjelo. Ali to je stvar koju znamo i prihvaćamo, već smo se navikli.

Linker
07. svibanj 2024 09:47