BiH rukomet reprezentacija
 Feđa Krvavac
DOBRA PREMIJERA

BOSNA I HERCEGOVINA SOLIDNOM IGROM POKUŠALA NAMUČITI NORVEŽANE Jedan je njihov igrač u bučnoj atmosferi Trondheima ipak bio nezadrživ

Norveška je 32-26 pobijedila reprezentaciju Bosne i Hercegovine u njezinu premijernu nastupu
Piše: Miljenko KaračićObjavljeno: 10. siječanj 2020. 23:20

U premijernom nastupu na Europskom prvenstvu reprezentativci BiH dobro su ušli u susret s domaćinom Norveškom. U prvim minutama nisu dali domaćinu da se razmaše, čvrstom obranom zaustavili su domaće napade, dok je na drugom dijelu terena izuzetno raspoložen bio 40 - ogodišnji Nikola Prce koji je držao rezultatsku ravnotežu. Prve je postigao prva četiri pogotka za BiH, donio je svojoj momčadi 4:3.

Imala je BiH priliku i za dva pogotka prednosti, no nije je realizirala i Norvežani su brzo okrenuli rezultat u svoju korist, a pred kraj poluvremena kažnjavali pogreške igrača u žutim majicama i otišli do pet pogodaka prednosti (17:12). U drugom dijelu poluvremena zbog udarca kojeg je dobio u lice nije mogao igrati Ivan Karačić, što je bio veliki hendikep za goste, a Nikoli Prci koji je postigao šest pogodaka iz šest pokušaja najzaslužniji je što Norvežani nisu imali i veću prednost.

U drugome poluvremenu Norvežani su vrlo brzo stigli do osam pogodaka prednosti zahvaljujući bržoj igri u napadu. Igrači BiH s druge strane nisu imali ideje u napadu, pa je pokretljiva norveška obrana lako izlazila na kraj s njima. Najviše problema obrani BiH zadavao je nezadrživi Sander Sagosen koji je lopte iza leđa vratara Burića i Grahovca slao iz svih pozicija. No, igračima BiH nema se što zamjeriti, dali su sve od sebe, no Norveška je u ovom trenutku s velikom potporom s tribina kvalitetnija momčad, a već sutra pred izabranicima Bilala Šumana novi je izazov, ogled s reprezentacijom Portugala koja je šokirala Francuze.

Linker
02. svibanj 2024 12:57