Ante Cizmic / CROPIX CROPIX
OŠTRE RIJEČI IZBORNIKA

ČERVAR IZNENADIO KOMENTAROM NA POBJEDU HRVATSKE I JAVNO PROZVAO TROJICU IGRAČA 'Moram ih kritizirati, Nisam zadovoljan! Zabrinjavaju me neki...'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 16. siječanj 2020. 20:58

Kauboji su svladali Austrijance na otvaranju drugoga kruga Eura i napravili velik korak prema polufinalu. Červarovi su izabranici slavili s 27:23 i rutinski došli do nova dva boda.

Najboljim je igračem proglašen Luka Stepančić, sjajno su odigrali kapetan Domagoj Duvnjak, Luka Cindrić, Zlatko Horvat je dodao šest pogodaka, a Marin Šego je u durgom poluvremenu pokazao kakva je klasa na golu.

Izbornik Lino Červar istaknuo je ključne točke u ovome dvoboju:

"Rezultatom sam zadovoljan, počeli smo dobro u prvome poluvremenu. Iako je bilo grešaka, mogu reći da je bilo dobro. Drugo poluvrijeme nije bilo dobro, mislili smo da ćemo lako. Njemačka nam je idući protivnik i moramo biti svjesni da se igra do kraja. Ne volim opuštenost, zabrinjavaju me neki igrači, prije svega Musa, Mamić, danas je bio loš Mandić u obrani, bio je preopušten, nije bio koncentriran. Moram ih kritizirati jer nisam zadovoljan, nisam zadovoljan, neke još uvijek čekam. Dobro da se Šego poslije vratio u utakmicu, ima tu materijala i za komplimente i za kritike. Nadam se da je ovo dobra opomena za iduću utakmicu. Cindrić je vukao dobro, ali ostali su morali pokazati više akcije. Držali smo sve pod kontrolom, ali bilo je momenata kad nije sve išlo po planu. Ima još vremena da ispravimo nedostatke... da bismo napravli uspjeh, moramo paziti i ne upasti u zadovoljstvo. Ovisit će i o drugim rezultatima, sve će to odrediti daljnji tijek natjecanja. Ako mi dobijemo Njemačku, nismo još u polufinalu, ali ćemo biti vrlo blizu. To nam je strahovito važna utakmica i sada sav fokus ide prema Nijemcima. I još samo ovo - pohvale i pozdravi našoj sjajnoj publici!"

Sljedeći je protivnik opasna Njemačka, a susret je na rasporedu u subotu u 20:30 h.

Aleš Pajović izbornik Austrije nije imao za čim žaliti.

- Igrali smo dobro koliko se dobro može protiv kandidata za medalju ovdje. Hrvatska je nastavila dobar niz igara i pobjeda iz Graza. Nismo našli u prvom dijelu napad protiv Duvnjaka, imali smo i dobrih akcija na tu obranu 5-1 posebno u nastavku, ali nismo imali kontinuitet u tome. Napadački s kvalitetom Karačića i Cindrića u igri jedan na jedan i dva na dva nije nam bilo lako, a posebno kada je Šego na kraju zatvorio prilaze hrvatskom golu.

No turnir nije gotov.

- Ne, igramo dobro, čekat ćemo svoju priliku. Hrvatska je bila pretežak zalogaj za nas – zaključak je austrijskog izbornika. (drp)

Rezultati by SofaScore

Rezultati by SofaScore

Linker
02. svibanj 2024 19:05