VELIČANSTVENO NAVIJANJE

FOTO: VELIČANSTVENO IZDANJE HRVATSKIH NAVIJAČA U GRAZU! DOVRANA SE TRESLA OD PRVE DO POSLJEDNJE MINUTE 'Ovdje nitko nije normalan, nije normalan...'

Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 11. siječanj 2020. 18:39

To ustvari više nije vijest, to je samo nova epizoda priče o hrvatskim navijačima. Jedan klinac, nema više od dvije godine sigurno, jurio je ispred dvorane sa hrvatskom zastavom koja je bila veća od njega. Klepio je tu i tamo nekog po nogama, pljeskao sam sebi. Perspektiva. Naravno da je izazvao opće oduševljenje. I brzo postao maskota.

Cijele obitelji u subotu su se iz Hrvatske uputile put Graza, jer bio je vikend, a boljeg popodneva od biti s hrvatskim sportašima nema, ma gdje bili. Priključili su se domaćim Hrvatima u Austriji koji su većinom odradili prvu utakmicu protiv Crne Gore. Optimizam je bio na stotu, a kako drugačije.

- A s kim igramo? Bjelorusija. Ma, dobro nije to ni važno, Bit će to dobro, 10 razlike i pa pa,.. optimističan je bio jedan Slavonac.

Ustvari, pesimista nije ni bilo, a jedan gospodin pristigao iz Beča zaključio je.

- Čekam ih u Beču, tamo smo se posebno pripremili, jer trebat će parirati domaćinima i Nijemcima.

Iz Osijeka je stigao Dinko Buljubašić s kompletnom obitelji, suprugom Ivana i kčerkom Lanom i sinom Filipom. Nije baš Osijek tu preko puta, ali nije im bilo teško.

- Došli smo se zabaviti i navijati. Mislim da će biti gusto i da će pomoć navijača i te kako dobro doći, Sve za pobjedu Hrvatske.

Bilo je i onih koji su se spustili sa skijanja na kojem su proveli lijepo prijepodne, jer vrijeme je u Austriji ovih dana na rubu briljantnog.

Lijepo je bilo vidjeti i našeg bivšeg izbornika Slavka Golužu kako sa sinom Ivanom rukometašem, dolazi na utakmicu i sjeda među navijače.

Zastave su bile na svojim mjestima - Tomislavgrad Misihovina, Tomislavgrad Graz, Derventa, Čitluk, Zagorci, Usora, Munchen, Imotski, Srakari, Vitez, Dobrinj, Prelog, Staro Petrovo Selo, Dubrovnik, Poličnik, Ludbreg, Miklavec, Ogulin, Rama, Paklarevo, Linz, Bijeli lavovi Zagreb… Priključile su im se Rijeka, Umag, Berlin, Đakovo, Goričan, Novi Travnik, Lobor, Karlovac, Bad Honnef, Nova Gradiška… Kako bi rekli navijači 'nek' se vidi da nas imaaa…'

Nije ih trebalo puno zvati na navijanje, brzo su se javili pjesmom 'Ovdje nitko niej normalan'. Skandirali su Duvnjaku, dizali Šegu nakon što ga je loptom nokautirao Kuleš. Mala skupina bjeloruskih navijača nije se ni čula, tako da je službeni voditelj programa uglavnom komunicirao s našim navijačima koji su ponovo ispunili Stadhalle u Grazu na veselje brojača novca, ali i za puno srce cijele Hrvatske. Bravo ljudi!

Linker
01. svibanj 2024 02:17