Nikola Karabatić
 Christof Koepsel/Bongarts/Getty Images / Christof Koepsel Bongarts/Getty Images
VELIKI SKALP

FRANCUZI DOŽIVJELI TEŽAK UDARAC, A NAKON OVE IZJAVE PROTIVNIKA MOGLO BI IM DODATNO POZLITI Jedan od junaka otkrio na koji je način kreirana senzacija

Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 10. siječanj 2020. 23:52

Drugog dana Europskog prvenstva dogodilo se i prvo iznenađenje. Netko će možda reći i senzacija, jer ne događa se baš često da Francuska gubi od nominalno slabijih suparnika. No, pred manje od godinu dana upravo je Portugal bio taj koji je srušio moćne Tricolore, dogodilo se to u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo, a sad je taj pothvat ponovio i u Trondheimu.

Na kraju 25:28 za Portugalce, na poluvremenu je bilo 11:12.

- Bila je to nevjerojatna utakmica. S obzirom na to da je čak pet naših igrača bilo pod virozom, ovaj je rezultat još više zasluga sjajnog momčadskog rada. No, ova pobjeda neće nam ništa vrijediti ako u nedjelju ne pobijedimo Bosnu i Hercegovinu – rekao je Joao Ferraz, desni vanjski portugalske reprezentacije.

Francuzi su krenuli čvrsto u obrani, u prve četiri minute nisu primili pogodak. Nakon 10 minuta bilo je 6:3, činilo se da sve ide prema očekivanjima. Ipak, portugalski izbornik Paulo Pereira odmah je promijenio obranu i njegova momčad čak 11 minuta nije kapitulirala te je na odmor otišla s +1.

I u nastavku su Portugalci kontrolirali zbivanja na terenu, jaka obrana i projektili iz daljine bili su recept za Francuze. Rasplet se mogao nazrijeti 10 minuta prije kraja, kad je na semaforu bilo 22:19 za Portugal. Francuzi su dvaput pogodili prazan gol i vratili malo neizvjesnosti, ali Portugal je zaključao svoja vrata u posljednje četiri minute i stigao do pobjede koja bi mogla biti izuzetno vrijedna.

- Nismo učinili ono što je izbornik od nas tražio u nekim trenucima, igrali smo previše individualno. Obrana Portugala je stvarno jaka, nismo je uspjeli slomiti – priznao je francuski kapetan Cedric Sorhaindo.

Najefikasniji pojedinci susreta bili su Dika Mem i Diogo Branquinho, obojica su zabili po pet golova. Nikola Karabatić postigao je četiri pogotka, a igračem utakmice proglašen je Rui Silva. Francuzi sad više nemaju pravo na kiks jer bi mogli ostati bez drugog kruga, sutra moraju pobijediti Norvešku...

Linker
02. svibanj 2024 20:54