Ante Cizmic / CROPIX CROPIX
KAKAV FRAJER

HRVAT KOJEG ŠPANJOLCI SAD VJEROJATNO SANJAJU OTKRIO GDJE JE 'NESTAO' PROTIV NORVEŠKE 'Napišite - preuzimam odgovornost što nismo lakše pobijedili'

Piše: Predrag ŽukinaObjavljeno: 25. siječanj 2020. 09:38

Kakvo je to ludilo bilo nakon pobjede protiv Norveške, hrvatski igrači gotovo da nisu dolazili do daha nakon muke na terenu, nakon ludog slavlja. Mnogi su od njih gotovo mucali, svi su bili na rubu suza. Svi se slažu s onime što je kao prvi rekao Linin asistent Hrvoje Horvat:

- Što da kažem?! Nema slavlja, posao još nije gotov.

Nije gotov, smatra i Ašanin, koji je skinuo dva ključna sedmerca:

- Detaljno smo ih analizirali i ja sam analizirao kako pucaju sedmerce, možda sam zato uspio. Nije mi bio problem kad se Šego vratio na vrata, iskusniji je, stariji. I on je nakon toga obranio dvije, tri ključne lopte, a dečki su odradili ostatak. Ne znam gdje su dečki na kraju izvukli one zadnje atome snage.

I Šego je blistao od sreće, kod novinara se pojavio sa svoja dva sina:

- Kako buši taj Sagosen, preko bloka, svakako. Pobijedili smo Norvešku, za koju su svi govorili da je najbolja na turniru, a to smo uspjeli zato što smo klapa, zato što imamo karakter, zato što imamo veliko srce. Kako je samo Duvnjak odigrao utakmicu, to je nevjerojatno, no i svi ostali su dali baš sve od sebe. Da, uhvatio sam "živu loptu" kod onog udarca s krila, nije mi se dalo trčati po nju. Da, i ja sam nakon dva produžetka mislio da slijede peterci, to se očito pravilo primijenilo. Nema veze, bitno je da smo mi u finalu.

Cindrić je bio ozlijeđen, dao je koliko je mogao:

- Na kraju je to bila klasična igra živaca, fizičko i psihičko iscrpljivanje. Živjeli smo za ovo, dali smo sve na terenu, i zato nam se to sve vratilo. Bilo je isto kao i 2017. u Francuskoj, Musa je tada imao zicer nakon kojeg je "Zlajo" zapucao sedmerac. Ovaj put je Musa bio mirne ruke. Ovo je nevjerojatno.

Željko Musa zabio je zadnji koji je odlučio:

- Nebitno je, bitno je da smo u finalu. Ova je utakmica bila čudo, sve što rukomet može ponuditi, tu se dogodilo. I Norvežani su bili dobri, svaka im čast. Prije početka smo si rekli: "ovo je naša utakmica, moramo to" i uspjeli smo. Kakav je bio taj odlučujući trenutak?! Ne znam, netko je povukao, mislim Duvnjak, Karačić mi je dodao. Bacio sam se na glavu, zažmirio sam i puknuo na gol.

Musa se i našalio: Napišite ovo, Karačić je jedini srednji koji mi dodaje loptu, Dule i Cindrić mi ne vjeruju.

Naravno, vjeruju mu, poslije ovog će i više. Karačić je imao priliku ranije riješiti utakmicu, ali je zapucao neke zicere. Nije bježao od odgovornosti uopće:

- Potrošio sam se sa Španjolskom, nije bilo lako. Da, uzimam odgovornost jer to nije lakše završeno, napišite to slobodno.

Kakav frajer taj "Kara", a kakvu je samo loptu dodao Musi dok su mu dvojica visila na leđima.

I neka je ispalo ovako, puno je slađe.

Linker
06. svibanj 2024 19:32