VLADIMIR SIMICEK / AFP
BORBA ZA 'JEDINICU'

HRVATSKOJ PROTIV ŠPANJOLSKE SAMO POBJEDA DONOSI PRVO MJESTO U SKUPINI, NE I REMI, A EVO I ZAŠTO Uoči posljednjeg kola ostala je samo jedna dvojba

Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 20. siječanj 2020. 23:20

Nema više nikakvih dvojbi u našoj skupini. Španjolska je pobjedom protiv Bjelorusije (37:28) osigurala nastup u polufinalu Europskog prvenstva u Stockholmu. O prvom mjestu u skupini odlučit će sutrašnji ogled aktualnog europskog prvaka i Hrvatske, koji se u Beču igra s početkom u 16 sati. Pobjeda Kaubojima donosi prvo mjesto, remi bi zbog bolje ukupne gol-razlike odgovarao Španjolcima. Prvoplasirani igra s drugim iz skupine II, u kojoj je još sve otvoreno.

Furija je mogla osigurati polufinale čak i s porazom do šest pogodaka minusa, ali Bjelorusija ipak nije bila sposobna za takav pothvat. Iako je u prvom dijelu odigrala vrlo dobro i držala rezultatski priključak, u nastavku je Španjolska nošena obranama Pereza de Vargasa (36 %) stavila stvari na svoje mjesto i uvjerljivo slavila. Izbornik Ribera rasporedio je minutažu na sve igrače, najefikasniji su bili Fernandez i Sole s po sedam golova.

Njemačka je na kraju dana uvjerljivom pobjedom protiv Austrije (34:22) osigurala treću poziciju u skupini i put u Stockholm, gdje će igrati za peto mjesto na Euru. U posljednjih 10 minuta prvog poluvremena Nijemci su se odvojili preko Kasteninga i Böhma, da bi u nastavku otišli do +12 protiv domaćina koji nije mogao preko svojih limita. Austrijance je izludio njemački vratar Johannes Bitter, zaustavio je 15 udaraca i imao sjajnih 54 % obrana.

Španjolska i Hrvatska sa osam bodova su vodeće na ljestvici. Njemačka ima četiri, Austrija i Bjelorusija po dva, a bez bodova je Češka.

Hrvatski rukometaši će posljednju utakmicu u skupini 1 odigrati u srijedu (16 sati) protiv Španjolske, u kojoj će se odlučivati o prvom mjestu.

Skupina 1:

Hrvatska - Češka 22-21

Španjolska - Bjelorusija 37-28

Njemačka - Austrija 34-22

Linker
03. svibanj 2024 14:37