Ole Martin Wold / NTB Scanpix / AFP
UOČI OKRŠAJA ZA 1. MJESTO

IDEJNI VOĐA ŠPANJOLSKE 'Nitko ne igra 5-1 obranu kao Domagoj Duvnjak i Hrvatska! Kandidat ste za medalju, ali Norvežane je bolje izbjeći'

Piše: Predrag ŽukinaObjavljeno: 22. siječanj 2020. 12:33

Dinastija Dujšebajev nastavljena je na najbolji mogući način. Iako nije kao njegov otac Talant, uz Ivana Balića, Jacksona Richardsona i možda Nikolu Karabatića najboljeg rukometaša ikad, Aleks Dujšebajev izvanserijski je rukometaš. “Idejni vođa” španjolske reprezentacije najavio je utakmicu s Hrvatskom:

- Hrvatska opet ima jednu od najjačih momčadi na turniru, uvijek je to tako. Ono što sam stigao pogledati govori mi da je Hrvatska ozbiljan kandidat za medalju, upisala je svih šest pobjeda kao i mi. Igrali su raznovrsno, dobri u napadu, ne samo u obrani. Nitko nije mogao probiti 5-1 obranu s Duvnjakom naprijed. U toj kombinaciji najbolje to izgleda, nitko ne može to odraditi kao Duvnjak.

Uvijek dobro raspoloženi Španjolac na solidnom je makedonsko-srpsko-hrvatskom uz osmijeh odgovorio na pitanje je li spreman na to da će Červarova obrana najviše “lupati” po njemu:

- Ne znam, to o njemu ovisi, o Červaru. Hrvatska je obrana uvijek jaka, no ja ću pokušati odraditi svoj dio posla kao i uvijek.

Dujšebajev razmišlja kao i većina igrača u hrvatskoj reprezentaciji, razmišlja samo o prvoj sljedećoj prepreci:

- Samo Hrvatska, ne razmišljamo o polufinalu niti o onome tko nas tamo možda čeka. Jasno je da je Norvešku možda najbolje izbjeći, no nećemo gledati što se događa u onoj drugoj skupini, i nemam neku posebnu želju za nekim suparnikom.

Alex je zadovoljan onime što je njegova reprezentacija dosad ostvarila:

- Kao i Hrvatska, uzeli smo sve bodove koji su bili na raspolaganju. Dobri smo, dobro posloženi i vjerujem da ćemo i dalje nastaviti na ovaj način. Obraniti naslov prvaka?! Ima dotad dosta vremena, nećemo razmišljati o tome.

Prije godinu dana na SP-u u Njemačkoj Hrvatska je bila bolja u međusobnoj utakmici:

- To je bilo tada, sad se igra nova utakmica. U polufinalu smo i igrat ćemo opušteno, sve je otvoreno, a mi želimo uzvratiti.

Dujšebajev ne smatra da su Španjolskoj veliki transferi posebni problem:

- Igrali smo skupinu u Norveškoj, sad ovu drugu u Austriji i selimo se u Švedsku. Samo smo mi imali takav put, no tako je ispalo. Nema to veze, idemo po pobjedu...

Linker
01. svibanj 2024 06:23