Luka Cindrić zabio je osam golova i bio najbolji na terenu
 Goran Sebelic / CROPIX
OSVOJEN CROATIA CUP

'IGRAMO SELJAČKI, OVI CRNCI IGRAJU PAMETNIJE...' Červar u prvom dijelu bjesnio na igrače, Hrvatska proigrala u završnici i s pobjedom otišla na Euro!

Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 05. siječanj 2020. 19:44

Hrvatska je pobijedila Katar i osvojila HEP Croatia cup u Poreču. Nitko se nije ozlijedio i s pobjedom, bez poraza u dvije utakmice, idemo prema Grazu. Da smo bili sjajni, nismo, da je bila katastrofa, nije, bilo je više slabo nego dobro i zato treba biti optimist, čak i kada tako ne izgleda. Je li Červar riješio dvojbe, ne znamo, ali u drugom susretu nisu se na terenu pojavili Šarac i Vekić...

Očekivali smo više nego protiv Bosne i Hercegovine, ali u prvih 30 minuta nismo vidjeli ponovo skoro ništa. Obrana je definitivno bila veliki problem, jer nikako ne izgleda dobro. Nitko nije očekivao da ćemo biti maksimalni, ali ni minimum nismo ispunili u sudaru s Katarom. Zabili su nam 17 komada u prvom dijelu, prvo su nas počeli bušiti izvana Carol i Capote, a kada smo ih kao pokušali napasti izbušio nas je Ben Ali s crte kojem je pozicija bila poput promenade. Primio je bezbroj lopti, na svim pozicijama, a da naša obrana u linijskom dijelu nije uspjela ništa. Bio je to idealan trening, jer nam je Katar pokazao kako bismo mogli izgledati ne bude li promjena protiv ozbiljnih reprezentacija na Euru.

Napadački je bio mali pomak, posebno s Cindrićem koji je otvorio i lijevo krilo i crtu, ali su onda Stepančić, Šipić fulali zicere koje se ne smije fulati, pa je Karačić fulao penal i sve to je bilo previše da bi bilo bolje. Cindrić je preuzeo penale, zašto je nakon njegovog gola pucao Karačić? Moramo se tu stabilizirati, jer nema smisla imati penale na 50 posto i niže.

Ponovno je Ravnić pokazao u 5-1 neke zanimljive stvari, dobro je bilo vidjeti Hrstića i u obrani i kao strijelca, ali nije dobro bilo vidjeti da se u napadu srlja, da se ne cijeni lopta, posebno ne kada se ista obranom ne može vratiti. A imamo dosta takvih. I da, brojka, primili smo 17, a nijedno isključenje zaradili nismo.

Katar je poveo, mi smo vratili, pa smo razbranili Yusuffa na golu protivnika i sve je to Riverin sastav sjajno naplatio preko 'računovođe' Hassaballe koji je trpao Capotea, Carola i posebno Ben Alija koji se nakon duge stanke zbog ozljede tek vraća, a igrao je umjesto našeg Tomića kojeg je Rivera ostavio na tribini. Djelovali smo baš umorno, iscrpljeno, poprilično nervozno sudeći po diskusijama, što svakako nije dobro, i u sljedeća četiri dana hitno ćemo morati doći sebi, da nas ne bi Crna Gora iznenadila, a to bi tek bila drama.

Nije čudo da je Červar tijekom jedne minute odmora u prvom poliuvremeni vikao na igrače 'kako igramo seljački rukomet, da ovi crnci igraju pametnije od nas...'

U nastavku je isprobavanja bilo manje, jer nije bilo zdravo na Euro otići s porazom. Cindrić je preuzeo napadačke konce, Duvnjak se vratio u obranu i kao prednji i kao half. Umjesto Muse tražili smo rješenje na sredini obrane s Mamićem, Ravnić je došao na prednjeg, Mandiću nije išlo. Konačno smo sa dva pivota odigrali akciju, Šipić i Marić zabijali su u nizu, što sa takva tri srednjaka ne smije biti upitno. Najduže su na klupi ostali Šarac i Vekić.

Probudili smo se na kraju, poveli 26:24, počele su i kontre – Matanović, Marić, Stepančić, a s kontrom je uvijek lakše. Katar se malo umorio, ali nije popustio, no agresivnija Hrvatska na kraju je zasluženo pobijedila. Može to puno bolje... U samo pet minuta smo dokazali, makar ni u tih pet minuta nismo bili dobri. No, možemo igrati kud i kamo savršeniji napad, otvoriti ga s pivotima i krilima, a to je strašan plus. I dobro, prijateljske utakmice nisu za zaključak, jer i da smo izgubili od Katara to ne bi značilo skoro pa ništa. Kako je rekao legendarni Velimir Kljaić 'novci se broje na zadnjoj štengi'.

Hrvatska – Katar 33:28 (15:17)

POREČ SD Žatika. Gledatelja 3.000. Suci: Cindrić i Gonzurek (Hrvatska).

HRVATSKA: Šego (5), Ašanin (3+1), Marić 3, Duvnjak, Hrstić 2, Stepančić 5, Horvat 3, Šarac, Karačić,Vekić, Musa 1, Mamić 1, Cindrić 8 (5), Matanović 3, Mandić 2, Ravnić 1, Martinović 1, Šipić 3. Izbornik Lino Červar.

KATAR: Šarić, Abidi (6), Yusuff (6+1); Mabrouk, Madadi 3, Capote 3, Carol 7, Abdalla 2, Hassaballa 1, Sassi 1, Berrached 1, Binhamadi Sami 1, Ben Ali 7, Zouaoui 1, Kakhi, Zakkar. Izbornik Valero Rivera.

SEDMERCI: Hrvatska 6 (5), Katar 3 (0). ISKLJUČENJA: Hrvatska 4 minute (Mandić 38, Marić 57), Katar 6 minuta (Sami 32, Abdalla 37, Ban Ali 44)
IGRAČ UTAKMICE: Luka Cindrić.

Linker
27. travanj 2024 12:41