Ronald Gorsic / CROPIX
ČETIRI DANA U ISTRI

KAUBOJI KRENULI NA DRUGU FAZU PRIPREMA U POREČ: Červar još uvijek ne može računati na neke od udarnih snaga, kreće se s dubinskom analizom suparnika

Piše: HinaObjavljeno: 26. prosinac 2019. 13:41

Hrvatska rukometna reprezentacija okupila se u četvrtak u Zagrebu te je odmah krenula u Poreč na drugi dio priprema za Europsko prvenstvo 2020.

Reprezentacija još uvijek nije u punom sastavu jer reprezentativci koji nastupaju u njemačkoj Bundesligi posljednje susrete igrat će 29. prosinca i priključit će se pripremama u završnoj fazi, odnosno 1. siječnja.

Na pripreme u Poreč, koje će trajati do 30. prosinca, izbornik Lino Červar poveo je 20 igrača. U osam treninga koliko ih je planirano da se održi u Poreču reprezentacija će raditi na uigravanju linija, nekim taktičkim elementima, ali i na analizi suparnika.

Druga faza priprema završava 30. prosinca, kada će igrači dobiti dva dana slobodno da predahnu i dočekaju Novu godinu u krugu obitelji i najdražih. Novo okupljanje je 1. siječnja i tada će reprezentacija u kompletnom sastavu krenuti u završnu fazu priprema u sklopu koje će biti održan i turnir Croatia kup. Na Croatia kupu 3. siječnja sastaju se BiH - Katar, dan kasnije igrat će Hrvatska i BiH, a turnir završava 5. siječnja susretom HrvatskaKatar.

Na Europsko prvenstvo, kojemu su domaćini Austrija, Norveška i Švedska od 9. do 26. siječnja, putovat će 16 rukometaša.

Na EP-u Hrvatska je u skupini A i igrat će u Grazu. Suparnici su joj Crna Gora (9. siječnja), Bjelorusija (11. siječnja), te Srbija (13. siječnja). Dvije najbolje reprezentacije iz svake od šest skupina idu u drugi krug.

U drugom krugu Hrvatska se križa sa po dvije najbolje reprezentacije iz skupine B (Češka, Sjeverna Makedonija, Austrija, Ukrajina) i skupine C (Španjolska, Njemačka, Latvija, Nizozemska), a igra se u Beču.

Popis igrača za drugu fazu priprema u Poreču:

VRATARI

Marin Šego – Montpellier

Matej Ašanin – PPD Zagreb

Mate Šunjić – Ivry

KRILA

Zlatko Horvat – PPD Zagreb

Vlado Matanović – Gorenje Velenje

Ivan Vida – Nexe

David Mandić – PPD Zagreb

Marin Jelinić – Nexe

Valentino Ravnić – PPD Zagreb

KRUŽNI NAPADAČI

Marin Šipić – PPD Zagreb

Nikola Grahovac – Dubrava

BEKOVI

Josip Vekić – PPD Zagreb

Josip Šarac – Celje Pivovarna Laško

Ante Kuduz – Dinamo Bukurešt

Matej Hrstić – PPD Zagreb

Luka Cindrić – Barcelona

Igor Karačić – Vive Kielce

Ante Gadža – PPD Zagreb

Luka Stepančić – PICK Szeged

Luka Šebetić – Tremblay

Linker
30. travanj 2024 05:44