Jonathan NACKSTRAND / AFP)
MAKSIMALNO ZAKOMPLICIRALI

MAĐARSKA POPUT HRVATSKE DO VELIKOG PREOKRETA I SLAVLJA PROTIV SLOVENIJE U nastavku stigli do velike pobjede i izazvali pravi 'potres' u skupini

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 19. siječanj 2020. 19:00

Rukometna reprezentacija Mađarske pobijedila je Sloveniju sa 29:28 preokrenuvši rezultat u drugom poluvremenu i tako potpuno zakomplicirala situaciju u skupini II Europskog prvenstva.

Na poluvremenu je Slovenija vodila 16:13 i činilo se da su na putu prema pobjedi koja bi im odškrinula vrata polufinala. Međutim, u nastavku je Borut Mačkovšek prestao zabijati, a tako je stao i napad Slovenaca koji su skoro stalno vodili sve do 40. minute kada Mađari sa serijom 4-0 dolaze do prednosti koju nisu ispuštali do kraja. Gol odluke zabio je Ligetvari minutu i 15 sekundi prije kraja za 29-27. Pobjeda Mađarske protiv Slovenije uvelike je podsjetila na pobjedu Hrvatske protiv Njemačke dan ranije u sklopu skupine I.

Najefikasniji igrač Mađarske bio je Bence Banhidi s devet golova, Ligetvari je zabio 6, dok je Roland Mikler upisao deset obrana. Najefikasniji kod Slovenije bio je Jure Dolenec sa 8 golova, Mačkovšek je tresai mrežu pet puta.

Norveška, Slovenija i Mađarska sada imaju po četiri boda, a Švedsku samo pobjeda nad Norveškom može vratiti u krug kandidata za polufinale.

Rezultati by SofaScore

Linker
28. travanj 2024 23:28