Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
NIJE SVE BILO IDEALNO

'NAČIN NA KOJI SMO TADA ODIGRALI MORA NAM BITI NIT VODILJA ZA EURO' Červar kritičan prema igri obrane, Stepančić: Crna Gora nam je kao finale!

Piše: Kristijan KlarićObjavljeno: 05. siječanj 2020. 22:58

Nakon pobjede u drugoj utakmici Croatia Cupa nad Katarom i osvojenog turnira u redovima hrvatske reprezentacije očekivano je vladalo bolje raspoloženje u odnosu na prethodni dan i remi sa BiH. Premda, maksimalna budnost i oprez pred EP i dalje moraju biti prisutni jer Katar je pao tek u samo završnici utakmice.

- Naglašavao sam već u niz navrata da je obrana temelj uspjeha, a tu smo obranu u utakmici s Katarom imali kada se lomilo pitanje pobjednika - zborio je nakon utakmice izbornik Lino Červar koji je svjestan da i ta obrana ni protiv Katara nije cijelo vrijeme bila na zadovoljavajućem nivou i da će na EP još čvršće trebati braniti naša vrata.

- U prvom poluvremenu nisam bio zadovoljan s obranom, no u drugom dijelu smo jače pritisnuli suparnika i način na koji samo tada odigrali nam mora biti i nit vodilja za predstojeće EP.

COLOGNE, GERMANY - JANUARY 21: Head coach Lino Cervar of Croatia reacts during the 26th IHF Men's World Championship group 1 match between Croatia and Germany at Lanxess Arena on January 21, 2019 in Cologne, Germany. (Photo by Jörg Schüler/Getty Images)
Jörg Schüler/Getty Images

- Bilo je svakako bolje danas nego jučer protiv BiH premda je bilo vidljivo da smo i protiv Katara imali određenih problema, pogotovo s pozicije njihovog desnog beka odakle su nam previše šuteva uputili na vrata. Nažalost, unatoč svom našem trudu veći dio utakmice se nismo rezultatski uspijevali odvojiti, ali smo onda u završnici stisnuli obranu što je presudilo u našu korist. No i ova utakmica nam je pokazatelj da na EP u svakoj utakmici moramo obranu čvrsto igrati od početka jer u suprotnom možemo upasti u probleme - pogled je na trenutno stanje stvari u igri Hrvatske Marina Marića, kojem su kao i svim njegovim suigračima misli odavno okrenute ka Grazu.

Katowice, Poljska, 190116.
Gradska sportska dvorana Spodek.
Utakmica 3. kola skupine B Europskog rukometnog prvenstva izmedju Hrvatske i Islanda.
Hrvatska je pobijedila Island 37:28 i u drugi krug prenosi dva boda.
Na fotografiji: Marino Maric.
Foto: Ante Cizmic / Hanza Media
Ante Cizmic / Hanza Media / CROPIX
Marino Marić

- Tjelesno smo spremni, a još ćemo se vjerujem posvetiti analizi protivnika i onda od četvrtka punim gasom naprijed uz puno emocija, jer u ovome čime se mi bavimo uspjeh ne može doći bez velike doze strasti - zaključio je Marić.

- Kada smo u drugom poluvremenu stisnuli obranu bez problema smo se odvojili na rezultatsku razliku kako bi na koncu utakmicu priveli kraju u našu korist. Dosta smo se mučili veći dio utakmice, ali smo pri kraju s nekoliko osvojenih lopti istrčali par pravih kontri, postigli lake golove i odlijepili se rezultatski. To nam mora biti primjer kako treba igrati na EP, u svaku utakmicu uči čvrsto, ozbiljno i onda će i naša napadačka kvaliteta doći do izražaja - razmišljanje je Marina Šipića.

- Nakon što je Matej Ašanin nanizao par fenomenalnih obrana zabili smo par lakih golova i riješili utakmicu. Sada se u potpunosti možemo okrenuti EP i onome što nas od četvrtka u Grazu očekuje. Mislim da je najvažnije koncentrirati se samo na prvu obvezu koja nam dolazi, a to je Crna Gora protiv koje bi svakako valjalo pobjedom probiti led jer ako odmah na startu upišemo ta dva boda daljnji put kroz prvenstvo će nam biti kud i kamo lakši - najavljuje hrvatski kapetan Domagoj Duvnjak.

Beograd, 110419.
Zagrijavanje pred kvalifikacijsku utakmicu za Europsko prvenstvo 2020 izmedju Srbije i Hrvatske.
Na fotografiji: Domagoj Duvnjak.
Foto: Pedja Milosavljevic / CROPIX
CROPIX

A prema Grazu već gleda i Luka Stepančić.

- Što se EP-a tiče moramo biti maksimalno koncentrirani na ono što nas u prvoj fazi prvenstva očekuje u skupini u Grazu, nikako prerano raditi bilo kakve kalkulacije za naprijed. Važno je uspješno otvoriti prvenstvo i za to je nama taj prvi susret s Crnom Gorom ravan bilo kojem finalu. No jednako tako ne bježimo od uloge favorita u skupini i ja vjerujem da ćemo tu ulogu svojim igrama i pobjedama na EP i opravdati - nada se Stepančić.

Linker
09. svibanj 2024 17:03