CROPIX
BIT ĆE JOŠ PRILIKA

'NADAO SAM DA ĆU BITI BAREM U UŽEM IZBORU, A NIŠTA, BIT ĆE GLEDANJE I NERVIRANJE' Ne ide na Euro jer igra u drugoj ligi: 'Tako mi je rekao izbornik'

FILIP IVIĆ Vratar njemačkog drugoligaša Gummersbacha koji je u posljednje vrijeme bio najstandardniji uz Marina Šegu ipak neće vidjeti Euro
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 21. prosinac 2019. 10:16

Četvoricu kandidata za vratarsko mjesto odredio je za Euro izbornik Lino Červar. Tu je broj 1 Marin Šego, kao njegova direktna zamjena u slučaju problema Mate Šunjić, kao broj 2 Matej Ašanin i kao nada za budućnost Moreno Car. Nema u kombinacijama Filipa Ivića koji je u posljednje vrijeme imao uz Šegu naviše prilika. Branio je u kvalifikacijama za Euro skoro sve, no odlazak u Drugu Njemačku ligu očito mu nije bio adut.

Nema razloga nervozi

- Izgleda da je tako. Razgovarao sam s izbornikom, on je rekao tako, rekao je i da ima još puno natjecanja i ja se s tim moram nositi, iako mi nije lako. Iskreno, očekivao sam da ću biti barem među 28 s obzirom na to da sam branio dosta prošle godine, čak i kada Šege nije bilo, ali tako je kako je. Jedno je sigurno, Hrvatska ima dobre vratare i to će se na Euru sigurno pokazati.

Doista dobre, jer na popisu nema Pešića, Stevanovića, Ivića, Alilovića iz različitih razloga, sada nebitno, a to su sve vratari s određenim iskustvom. No, Ivić se ne predaje, gleda pozitivno.

- Mislim da sam još uvijek dovoljno mlad da tako razmišljam. Nema razloga nervozi, jer mislim da sam na dobrom mjestu, da sam dobio što sam trebao. Liga se zove druga, ali se u njoj igra dobro, ima jakih utakmica. Imao sam u lipnju situaciju da sam bez kluba i nisam imao izbora nego prihvatiti ponudu Gummersbacha. Mogu reći sada nakon nekoliko mjeseci da nisam pogriješio. Na početku nije bilo lako, ni dobro, no sada je sve bolje, minuta je puno. Imam tu ugovor do kraja sezone, do ožujka moram odlučiti što dalje. Ne zna ni sam, bilo bi idealno da uđemo u Prvu ligu, pa da nastavimo, ali tu nema garancija za tako nešto. A opet zbog ovog što se dogodilo želio bih braniti i Ligu prvaka, u nekom jačem klubu. Vidjet ćemo.

Ante Cizmic / CROPIX
CROPIX

Kako vam ide trenutno?

- Trenutno odlično, jer igramo sve bolje, ja sam se digao. Bilo je svakakvih utakmica i s malo i s puno obrana, prosjek je negdje oko deset, a ima utakmica kada imaš 6 obrana, a primio si 18 golova... Dakle, teško je brojati, no rezultati pokazuju da je dobro. Držimo se vrha u kojem je pet-šest momčadi i to će biti uzbudljivo cijelu sezonu. Dobri su Essen, Hamm, Lübbecke, Coburg... Recimo Essen je bio prvi, pa je od četiri zadnje utakmice tri izgubio, mi smo dobili zadnje četiri i sada smo na bod vodećem. I imamo sada do stanke gostovanja u Essenu i Hammu, pa ako jednu od te dvije dobijemo, šanse za povratak nam rastu.

Kontrec je sve bolji

Dodao je...

- Mnogi misle da je Druga njemačka liga slaba, no tu se radi o klubovima s ozbiljnim proračunima, klubovima u kojima ima odličnih igrača, koji imaju pune dvorane. Mi recimo imamo dvoranu za 4.000 gledatelja koja je uredno popunjena. I koliko god mi malo teško trenutno, toliko sam zadovoljan, jer imam kontinuitet treninga, utakmica, a toga mi je nedostajalo u zadnje vrijeme.

Ašanin je sada u sastavu...

- Ašo i ja smo stari prijatelji, skupa smo prošli sve selekcije i uvjeren sam da ćemo se jednom opet sresti u seniorskom dresu. Vrijeme radi za nas.

Spomenuo je još nešto.

- Kontrec isto igra sve bolje, puno ga koristimo za obranu gdje nam je njegova energija dragocjena. Napad igra manje, ali nam je za obranu broj 1 - nahvalio je suigrača, isto dojučerašnjeg reprezentativca Filip Ivić.

A Euro?

- A ništa, gledanje utakmica i nerviranje - nasmijao se.

Linker
02. svibanj 2024 18:58