Foto: Ante Cizmic / CROPIX
PUN SAMOPOUZDANJA

NAJCJENJENIJI NJEMAČKI IGRAČ KOJI TRPA NEMILICE NEMA DILEME 'Hrvatska je jedan od glavnih favorita za naslov, ali mi se vidimo u polufinalu'

UWE GENSHEIMER Lijevo krilo koje rijetko griješi i najcjenjeniji njemački rukometaš danas pun je samopouzdanja bez obzira što njegova reprezentacija nije blistala u prvom dijelu Eura
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 18. siječanj 2020. 16:30

Čovjek koji nemilice trpa iza leđa vratara. Rukometni killer koji rijetko griješi, najcjenjeniji njemački rukometaš danas, Uwe Gensheimer, o Njemačkoj na ovom Euru kaže:

- Nakon pobjede protiv Bjelorusije prvi smo put bili sretni na ovom Euru, a još više smo sretni zbog dobre igre, jer smo na startu natjecanja u Norveškoj imali mnogo problema. Prvi smo put ulovili našu pravu igru ovdje u Beču - snažno u obrani, laki golovi u napadu - i želimo to održati.

Neće biti lako jer s druge strane je Hrvatska?

- Za mene je Hrvatska jedan od glavnih favorita za osvajanje naslova. Njezini su igrači u dobrom ritmu, iskusni su, odlični na svakoj poziciji i bit će to jako teška utakmica za nas. Naravno da vidimo svoju priliku, jer se velike momčadi prepoznaju u velikim utakmicama. Mi težimo biti takvi i vjerujem da usprkos ne baš zavidnoj situaciji uoči utakmice imamo priliku otići u Stockholm na polufinale.

Najveći bi vam problem mogla biti hrvatska obrana, kažu.

- Ne razmišljam o tome, razmišljamo u prvom redu da naša obrana bude jaka i kompaktna, kako je izgledala protiv Bjelorusije. Pod pritiskom smo definitivno, jer da bismo ostvarili ambiciju, ne smijemo se izgubiti, ali rekao sam već na muci se poznaju junaci. Kad god smo bili daleko, bilo je tako. To što smo dvaput dobili prijateljske utakmice u listopadu, nije relevantno, to je bio samo trening. Ovo je potpuno drukčija priča.

Kakve su vam ambicije ovdje?

- Mi vidimo sebe u polufinalu, za to trebamo dobiti utakmicu. Znamo koliko je to teško, no nije prvi put, mislim da imamo snagu za nešto takvo - zaključio je prepun samopouzdanja Gensheimer.

Zabio je 13 golova u četiri utakmice, nije se istrošio jer pomogao je Ziecker. No, danas ga možemo očekivati 60 minuta u komadu.

Linker
27. travanj 2024 16:11