HRS
ODJECI POREČKOG POKUSA

'NE MOŽEŠ POBIJEDITI NIKOGA AKO PRIMIŠ VIŠE OD 30 GOLOVA NA UTAKMICI!' Među hrvatskim rukometašima raspoloženje nakon remija protiv BiH nije dobro

Piše: Kristijan KlarićObjavljeno: 04. siječanj 2020. 21:05

Nakon remija sa BiH na Croatia Cupu u redovima hrvatskih reprezentativaca i stručnog stožera očekivano nije vladalo zadovoljstvo, već je utakmica kod njih uoči EP-a probudila dodatnu ozbiljnost. Loša obrana je nešto na što su svi po završetku utakmice ukazivali prstom.

- Mislim da nam je ova utakmica s BiH jedna prava opomena pred nastup na EP na kojem se moramo predstaviti u dalekom boljem svjetlu. Jednostavno mi danas nismo bili pravi, a reprezentativcima BiH valja čestitati na odličnoj utakmici. Primili smo 33 gola u tom susretu što je definitivno previše za renome jedne Hrvatske, - ukazivao je na problema nakon ogleda hrvatski kapetan Domagoj Duvnjak.

- Imamo već dan nakon BiH utakmicu s Katrom, a onda u preostala tri dana još nekoliko treninga da definitivno ispravimo sve ono što u ovoj utakmici s BiH nije valjalo. Mislim da ćemo ponajviše morati raditi na boljoj obrani nego što smo odigrali u prvom susretu ovdje u Žatiki, - rekao je zadnji strijelac za Hrvatsku na utakmici Valentino Ravnić čiji gol na koncu nažalost i nije bio pobjedonosni.

- Ako smo i trebali odigrati lošije dobro je da nam se to dogodilo u jednoj pripremnoj utakmici koja će nas uoči početka EP-a sigurno probuditi, podići našu budnost i ozbiljnost na najviši mogući nivo. Ove nam utakmice s BiH i Katarom službe prije svega da provjerimo puno toga u našoj igri i sada smo najbolje vidjeli i što valja i što ne valja. Treba znati da smo mi i dalje u punom pripremnom periodu, da svaki trenutak vremena koristimo za trening i pripremu što se možda i osjetilo na kvaliteti naše igre protiv BiH, - zborio je nakon utakmice Luka Stepančić.

- Bez obzira na nezadovoljavajuću igru i rezultat utakmica nam je svakako bila od koristi. Rotirali smo na terenu svih 18 igrača i svi su praktički dobili sasvim solidnu minutažu pokazati što mogu. Ono što je meni pokazao susret je prije svega činjenica da samo na razvikano ime, bez pravog truda i pristupa ne možeš dobiti utakmicu, - bio je jasan nakon utakmice hrvatski izbornik Lino Červar i nastavio.

- Najbolji igrač svake momčadi je kolektivna igra i ako toga nema, nema tih zvijezda koje će same dobiti susret. Osim toga meni je ogled pokazao da neki igrači neopravdano u klubovima ne dobivaju pravu pažnju. Na primjer mali Valentino Ravnić u PPD Zagrebu gotovo da ne igra a ovdje je pokazao da može biti hrvatski reprezentativac. S druge strane neki iskusniji igrači umjesto da budu primjer kako se treba igrati i zalagati su mislili da će BiH pobijediti samo na ime. Pobjede se grade na dobroj obrani, a ako primiš više od 30 golova protiv nikoga ne možeš jamčiti svoju pobjedu, - zaključio je Červar.

Linker
09. svibanj 2024 08:54