Ante Cizmic / CROPIX CROPIX
'BILO JE PRELIJEPO IGRATI'

NEMA STRAHA DOK JE KAPETAN FAJTERSKI RASPOLOŽEN, A JEDAN JE KAUBOJ ODNIO TITULU IGRAČA UTAKMICE 'S obzirom na to kako je sve izgledalo prije Eura...'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 11. siječanj 2020. 19:06

Hrvatska rukometna reprezentacija svladala je i drugog suparnika na Euru 2020. Kauboji su bili bolji od reprezentacije Bjelorusije s 31:23.

Červarovi su izabranici dominirali cijelim susretom i, osim jednog višeminutnog pada u koncentraciji sredinom prvog poluvremena, odigrali su gotovo besprijekornu utakmicu.

Najboljim igračem susreta proglašen je sjajni Igor Karačić koji je u drugome dijelu vukao i zabijao u ključnim trenucima:

"Bilo je prelijepo igrati, želim zahvaliti navijačima, zbog njih smo dali sve od sebe. Igrali smo od prve minute onako kako je trener to zacrtao. Dobra je bila obrana i pomogla da zabijemo puno golova danas. Samopouzdanje nam puno znači, dižemo se, ali dug je put ispred nas, još je tu puno utakmica. S obzirom na to kako je situacija izgledala prije turnira, ja sam prezadovoljan. Mnogo je bilo ozljeda tako da moramo biti oprezni i okrenuti se utakmici sa Srbijom, a dalje ćemo vidjeti. Dobro je i da su se iskusniji stigli odmoriti, a i mladi su iskoristili svoju minutažu. Hrvatska podiže svoje samopouzdanje, moramo ući maksimalno koncentrirano... mi sebi ne možemo priuštiti da ostanemo bez nekog od igrača, svaki nam je iznimno važan i zato moramo biti potpunosti koncentrirani, moramo se okrenuti utakmici sa Srbijom maksimalno ozbiljno", poručio je Karačić.

Kapetan Domagoj Duvnjak opet je odigrao kapetanski, bio je to pravi fajterski performans koji je dao dodatnu dozu samopouzdanja suigračima:

"Prije svega želim zahvaliti publici, nevjerojatni su. Ja im zahvaljujem od srca u ime cijele ekipe. Što se susreta tiče, bilo je odlično, osim one jedne crne rupe. Obrana je dobro funkcionirala, dobro smo proučili Bjeloruse. Međutim, idemo dalje, ovo je bila tek druga utakmica, a u ponedjeljak nas čeka Srbija", zaključio je kapetan Duvnjak.

Marko Mamić je kratko dodao:

"Dobro smo krenuli u meč od prve minute i pokazali tko je gazda na terenu. Mi nećemo više ništa kalkulirati, ali nećemo ni riskirati dalje. Mi smo svoj cilj ostvarili i idemo dalje."

U posljednjem susretu skupine A Hrvatska će od 20:30 h igrati protiv reprezentacije Srbije koja je u prvom kolu izgubila od Bjelorusije.

Linker
18. travanj 2024 03:39