Ante Cizmic / CROPIX
REAKCIJE IGRAČA

'OVAKO NEŠTO SE PAMTI CIJELI ŽIVOT!' Domagoj Duvnjak posebno istaknuo jednog čovjeka: 'On nam je na poluvremenu održao motivacijski govor...'

Piše: Predrag ŽukinaObjavljeno: 14. siječanj 2020. 00:27

Nakon treće pobjede na Euru Domagoj Duvnjak se posebno osvrnuo na navijače:

- Mogli bismo još sat vremena ostati u dvorani nakon utakmice i družiti se s navijačima. Ovako nešto pamti se cijeli život i iako sam odigrao jako puno utakmica za reprezentaciju, ovo je bilo nešto posebno, posebna privilegija. Ostvarili smo što smo htjeli, prenijeli smo dva boda u Beč. Ovakve su utakmice najgore, imaš bodove, imaš prolaz, a želiš pobijediti u nevažnoj utakmici. Ako si na 80 posto, kao što smo mi bili na početku, ne može se nikog pobijediti. Igor Vori nas je u poluvremenu motivirao i brzo je sve sjelo na svoje mjesto.

O drugom krugu:

- Papagajski ponavljamo uvijek isto, prva je u drugom krugu najvažnija. Ako je to, recimo, Austrija, morat ćemo protiv domaćina. Nekako je uvijek isti plan, kad bismo uspjeli pobijediti prve dvije utakmice u drugom krugu, bili bismo jednom nogom u polufinalu. No, o tome još ne treba razmišljati. Samo o tome da se u svakoj utakmici moramo bacati na glavu. Nije to bilo toliko davno - svi se sjećaju SP-a u Njemačkoj prošle godine. I tad smo bili maksimalni u prvom krugu i polufinale nismo vidjeli. Zato moramo biti maksimalno fokusirani. Zna se otprilike tko nas sve čeka, no najavljivat ćemo kad saznamo tko nam je prvi suparnik. I to papagajski ponavljamo, korak po korak. Dosadno zvuči, ali to je jedini način.

Iskusni Zlatko Horvat kratko je na konferenciji za novinare izjavio sljedeće:

- Imali smo ih priliku slomiti u prvom dijelu na krilima obrane Šege, ali nismo uspjeli, pali smo pa smo se u drugom dijelu morali vraćati. Držao nas je i odlični Duvnjak, a onda smo u drugom dijelu zaigrali onako kako se od nas očekuje i stvar je u vrlo kratkom vremenu bila riješena.

Luka Cindrić opet je vukao, tukao, kao i svi naši igrači. I on je izrazio zahvalnost navijačima koji su iznijeli još jednu pobjedu.

- Pokazali smo karakter i vratili se, to je samo važno, važno je da nismo razočarali divne navijače. Nismo dobro ušli u prvom dijelu, no sabrali smo se na poluvremenu. Bilo je gusto, no bolje je da nam se takva partija dogodila sada nego kad bude "stani-pani".

Matej Hrstić je jedan od onih koji uskaču iz drugog plana, a i on je, kao i svi igrači, dao svoj obol. Malo je mijenjao i Stepančića.

- Nije to bila posebno dobra utakmica, no najvažnije je da smo pobijedili i s tim u glavama otišli u drugi krug. Znali smo da će biti jako tvrdo, dobro su nam se i muški suprotstavili. U drugom smo poluvremenu prikazali onu pravu sliku i lako smo prelomili rezultat i došli do pobjede.

Linker
20. travanj 2024 00:37