Christian Prokop
 Ante Cizmic / CROPIX
VELIKA SVAĐA

'PA ZAR ME TREBA SMIJENITI JER SAM IZGUBIO OD HRVATA?' Nekad najbolji igrač svijeta obrušio se na izbornika, stigao mu je žestoki odgovor momčadi

Piše: Vedran BožičevićObjavljeno: 22. siječanj 2020. 21:30

U Njemačkoj ne prestaju kritike na račun izbornika Christiana Prokopa koji je označen za glavnog krivca za propušteni plasman u polufinale. Napadi su se pojačali nakon poraza od Hrvatske (24:25) kada je postalo potpuno jasno da Nijemci neće u borbu za medalje. Najdalje je otišao Daniel Stephan, najbolji rukometaš svijeta 1998. godine, koji ni najmanje nije štedio 41-godišnjeg izbornika.

- Christian Prokop nije pravi čovjek za izbornika, a u mojim očima, nikad nije ni bio. On jednostavno nema kvalitete da bi bio na toj funkciji. Imali smo samo dva ozbiljna suparnika na ovom Euru, Španjolsku i Hrvatsku, i trebali smo pobijediti samo jednoga da bismo došli do polufinala. Nikad nije bilo lakše - poručio je Stephan i izazvao lavinu reakcija.

Javio se i prozvani izbornik koji smatra da nije zaslužio tolike kritike jer Njemačka uopće nije igrala loše.

- Stephanova izjava je apsurdna. Izgubili smo od Hrvatske nakon velike borbe. Pa zar je postalo normalno da se dovodi u pitanje pozicija izbornika ako ne pobijediš Hrvatsku?

Bec, 180120.
Rukometno Europsko prvenstvo izmedju Hrvatske i Njemacke, skupina 1.
Na fotografiji: Matej Hrstic.
Foto: Ante Cizmic / CROPIX
Ante Cizmic / CROPIX CROPIX

Na izbornikovu su stranu stali brojni igrači, a najoštriji je bio Hendrik Pekeler koji je “pomeo pod” sa Stephanom. - Ne čuješ ništa od njega 11 mjeseci u godini i onda dođe Europsko prvenstvo i evo njega, prvi izlazi iz rupe i misli da mora otvoriti usta - ispalio je Pekeler za ARD, pa dodao:

- Daniel je bio jako dobar rukometaš, ali nakon karijere nije napravio ništa da bi pomogao sportu. Zato njegove izjave ne treba shvaćati ozbiljno.

Stephana, međutim, ovi odgovori nisu ni najmanje pogodili, ubrzo je odapeo nove strelice u smjeru izbornika.

- Ostajem pri svojim riječima. Moje kritike se nisu odnosile samo na utakmicu protiv Hrvatske. Nikakav napredak u igri nismo vidjeli ni na Euru 2018., ni lani na Svjetskom prvenstvu kojem smo bili domaćini, ni sada.

No, na žalost Stephana, kao i svih ostalih kritičara, Prokop čvrsto ostaje “u sedlu”. Podržao ga je moćni dopredsjednik Njemačkog rukometnog saveza Bob Hanning, a da nikakva promjena ne dolazi u obzir, potvrdio je i sportski direktor Axel Kromer.

- Želimo da bude jasno, nikakvih razgovora o izborniku nije bilo. U kvalifikacije za Olimpijske igre, a nakon toga i u Tokio, idemo s Christianom - rekao je Kromer.

Linker
03. svibanj 2024 08:07