Tin Lučin

 ANTE CIZMIC/CROPIX Cropix
KAKO SU IGRALI

Pogledajte ocjene: Hrvatska je dobila novo, apsolutno otkriće, trenutno našeg možda i najboljeg igrača!

Falili su nam Halilovi golovi, Šipić se borio kao zmaj, Mandića vjerojatno nećemo vidjeti protiv Srba
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 14. siječanj 2022. 06:32

Hrvatska muška rukometna reprezentacija 22-27 (11-13) porazom od Francuske započela je svoj nastup u skupini C na Europskom prvenstvu u Szegedu, a mi vam donosimo ocjene naših igrača i izbornika Hrvoja Horvata.

HRVATSKA

Pešić 4 - Odlična utakmica, devet velikih obrana, imao je dan, dokazao kada obrana podigne agresivnost da imamo vratar za velike stvari.

Šunjić - Na dva penala, trebao je biti naše iznenađenje, ali nije uspio to postati.

M. Mandić - Nije branio

Mihić - Mala rola nakon ispadanja Mandića. Bilo je korektno, ali ne za ocjenu.

Gadža 2,5 - Teška utakmica za njega, nije lako napadati obranu Francuske. Uspio je u dosta toga, dosta i pogubio, zabio jedan gol i ovo mu je veliko iskustvo.

Ivić - Mala rola, dora i hrabra rola, više obrambeno nego napadački, a i tu bi bilo dobro da se opusti.

Čupić 3 - Malo lopti na krilo, ali puno sedmeraca i svih je pet uspio realizirati čime je dokazao da nemamo problema s penalima kada se ne igraju prijateljske utakmice.

Šipić 3 - Borio se kao lav, zabio tri komada, izborio nekoliko sedmeraca i napadački je puno resteretio naš tim.

Lučin 4 - Apsolutno otkriće, spreman za kontakt, za napad jedan na jedan. Naš možda i najbolji igrač, a nije bio od starta na priprema u Osijeku.

D. Mandić 4 - Njegova agresivnost trajala je od početka, kada je dobio pratnju to se pretvorilo u pravi muški obračun. Zabio je dva gola, ali nažalost dobio i plavi karton zbog kojeg ga vjerojatno neće biti protiv Srbije.

Grahovac - Nije igrao

Jaganjac 2 - Nije mogao protiv Francuske obrane. Izlazili su na njega, a kada nema zaleta Halil nije Halil. Falili su nam njegovi golovi.

Martinović 3,5 - Jako dobra borba. Tri gola nisu puno, ali su sva tri protiv francuske obrane bila teška. I obrambeno je bio korektan, što je važno za naglasiti.

Šušnja 3 - Žestoko se borio, bilo je i dobrih stvari i ispadanja u obrani, zabio je u nastavku dva važna gola i dobro se snašao sa Mandićem ispred i Srnom kraj sebe.

Glavaš - Premala rola za ocjenu, jedna hrabra polukontra nažalost nije uspjela.

Srna 3,5 - Nije bio u prvom planu, ušao je i digao našu igru u obrani svojim agresivnim pristupom koji nam je omogućio da se nadigravamo s Francuzima.

Izbornik Hrvoje Horvat 3 - Kada nešto ide, onda se to ne dira, a to je bila obrana u drugom dijelu prvog poluvremena. To nas je dosta koštalo. Pešiću je išlo, ali Šunjić je branio penale, što nije bio pogodak. Ipak, odlično je izmotivirao tim.


FRANCUSKA: Gerard 4, Pardin; Lenne 2, Lagarde 2, Richardson 3, Mem 5, Tournat 3, Karabatić 3, Mahe 3, Fabregas 4, Descat 4, Porte 3, Konkoud 3, Nahi 3, Konan 3.

Izbornik Guillaume Gille 3

Suci: Horaček i Novotny (Češka) 2

Linker
17. travanj 2024 17:47