Ante Cizmic / CROPIX CROPIX
UTUČENI PROTIVNICI

POGNUTIH GLAVA NAPUSTILI PARKET, PA NAHVALILI HRVATSKU NA SVA ZVONA 'Pokazali su klasu, a jedna je stvar bila prevelik problem za nas'

Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 11. siječanj 2020. 23:18

Hrvatski su rukometaši apsolvirali i drugu prepreku na Euru 2020. u Grazu. Duvnjak i društvo slomili su neugodnu Bjelorusiju rezultatom 31:23, a nakon što je u prvome kolu svladana Crna Gora, Kaubojima je otvoren put prema drugoj fazi natjecanja.

Hrvatska je imala inicijativu tijekom cijelog susreta, bjeloruski su rukometaši uspjeli zaprijetiti tek sredinom prvoga poluvremena kada je došlo do pada u igri Kauboja, no do kraja dvoboja Červar je posložio redove i donio našoj reprezentaciji nove bodove.

Dobra vijest je i što se nitko nije ozlijedio, a rukometaši sami kažu kako se gotovo nisu niti namučili protiv reprezentacije Bjelorusije od koje su očekivali jači otpor.

Prvi igrač Bjelorusije Artjom Karaljok pohvalio je Hrvatsku.

- To je sjajna momčad. Naša obrana je bila dobra, ali napad se protiv takve obrane kao što je Hrvatska ne može riješiti igrom jedan na jedan. Nismo se držali dogovora i jednostavno smo zasluženo izgubili.

Nikita Vajlupov, prvi strijelac protivnika, nadodao se na najboljeg.

- Hrvatska je igrala briljantno. Mi smo napravili previše pogrešaka da bi završilo nečim boljim za nas. Uspjeli smo vratiti početni minus, ali nakon toga više nismo bili na istoj razini. Nismo se držali taktičkog plana i raspali smo se.

Da, baš tako, dobro su i prošli, da ne zvuči bahato, jer istina je.

Jurij Ševcov, izbornik Bjelorusije, bio je malo potišten.


- Apsolutno zaslužena pobjeda Hrvatske. Njihova obrana je bila preveliki problem za nas. Nismo igrali ono što smo dogovorili, radili smo greške i onda nije moglo ispasti dobro kako smo očekivali. Hrvatska je pokazala klasu, znali smo za to. Jednostavno, kaznili su sve naše minuse i tu se nema što puno reći.

Hrvatski će rukometaši igrati posljednji susret u skupini A protiv reprezentacije Srbije u ponedjeljak u 20:30 h.

Linker
17. svibanj 2024 17:09