OLE MARTIN WOLD AFP
STIGAO EKSPRESNI ODGOVOR

PROSLAVLJENI DANSKI RUKOMETAŠ: 'Svojim novcem sam plaćao troškove, opremu smo dobili dan prije' ODGOVOR SAVEZA 'On je samoprozvani pomoćni trener!'

Piše: Patrik MršnikObjavljeno: 17. siječanj 2020. 21:07

U njihovom premijernom nastupu na Europskom prvenstvu, rukometaši Bosne i Hercegovine su se s tri poraza oprostili od natjecanja nakon prve grupne faze u Trondheimu. Nije se puno više ni očekivalo, u skupini s domaćinom, s Francuzima i Portugalcima Zmajevi su se predstavili na sasvim solidan način.

Podsjetimo, bilo je do nekoliko dana prije polaska u Norvešku upitno hoće li BiH uopće moći nastupiti na kontinentalnoj smotri. Tamošnji savez nije imao zatvorenu financijsku konstrukciju za ovo natjecanje, ali na kraju se sve završilo u pozitivnom tonu. Osim samog dolaska i igranja, kako se otkrilo, kasnila je i sportska oprema kao i dodatna pomagala, o čemu je u razgovoru za portal SportSport.ba govorio Lasse Boesen.

Donedavno je bio jedan od važnijih danskih reprezentativaca, a za EURO ga je angažirao izbornik Bilal Šuman kojem je Boesen bio jedan od pomoćnika.

- Tri tisuće eura koje sam dobio su za refundiranje troškova (avionske karte) od lipnja prošle godine, pa do mog posljednjeg putovanja iz Trondheima kući nakon Eura. Ja sam svojim novcem plaćao put i sve troškove sam uredno prijavio Savezu. Plaću nisam imao, niti bilo kakve isplate, samo sam dobio povrat novca kojeg sam uložio u putovanja - rekao je Boesen.

O krizi s opremom...

LONDON, ENGLAND - AUGUST 06: Lasse Boesen of Denmark shoots at goal during the Men's Handball preliminaries group B match between Denmark and Korea on Day 10 of the London 2012 Olympic Games at the Copper Box on August 6, 2012 in London, England.  (Photo by Jeff Gross/Getty Images)
Jeff Gross Getty Images

- Izbornik i ja smo kontaktirali dansku kompaniju koja nam je pomogla s osnovnim stvarima kao što su trake, piće, oprema za oporavak. Nažalost, to nam je stiglo dan prije prvog susreta. Naš fizioterapeut i liječnik učinili su sjajan posao s opremom koju su dobili. Turnir ne počinje prvog dana Eura, već mnogo ranije.

Ovaj njegov intervju za portal SportSport u javnosti je izašao nešto kasnije nakon razgovora kojeg je dao danskim medijima. Predsjednik Upravnog odbora Rukometnog saveza Bosne i Hercegovine, Marinko Umičević rekao je da Boesena može biti sram zbog svega što je tamo izjavio. Bilo je u sličnom tonu...

- Bojim se da je neko loše preveo članak na danskom jeziku. Ne znam zašto u Savezu imaju ikakvih problema sa mnom. Imaju moj broj telefona i e-mail i stvarno nema potrebe da razgovaraju sa mnom preko medija. Jesam li nešto loše napravio? Stvarno ne razumijem u čemu je problem. Jedino što znam da Umičević ništa nije pripremio za reprezentaciju - rekao je Boesen.

U priopćenju je reagirala i krovna kuća bh-rukometa.

- Gospodin Boesen je samoprozvani pomoćni trener, angažiran po privatnoj, prijateljskoj osnovi. I kao takvom, volonteru, Rukometni savez BiH je sa današnjim danom, 17. 1. 2020. platio sve putne troškove i dnevnice tijekom boravka u Hrvatskoj i Norveškoj. Posljednja uplata koja je izvršena prema gospodinu Boesenu po pitanju naprijed navedenih troškova je izvršena prije tri dana, u iznosu od približno 5.807,40 KM. Kao što je i ranije sam davao izjave, gospodin Boesen je uz reprezentaciju isključivo zbog svojih prijateljskih odnosa s izbornikom. Rukometni savez BiH prema njemu nema nikakvih obaveza. Rukometni savez BiH nikada nije uputio poziv gospodinu Boesenu bilo za dolazak pripreme, bilo za odigravanje utakmica reprezentacije BiH - među ostalim se navodi u priopćenju.

Linker
24. travanj 2024 07:43