REUTERS
MIROLJUBIVO SA SUSJEDIMA

REZULTAT KOJI BI TREBAO UPOZORITI KAUBOJE! Remi s Bosnom i Hercegovinom nije nešto što obećava, u nedjelju s Katarom hvatamo zalet za EURO

Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 04. siječanj 2020. 19:30

Naravno da to tako na Euru neće izgledati, ali je svakako loše da Hrvatska nije u pripremnom susretu svladala Bosnu i Hercegovinu. Uz sve, izgubili smo prednost od 4 razlike u samom finišu, jer na terenu nije bila postava koja utakmicu treba dovesti do kraja. No, bilo kako bilo, u nedjelju ćemo od 16.50 igrati finale turnira protiv Katara koji je Bosnu i Hercegovinu svladao još u petak. Za prvo mjesto moramo pobijediti.

Bila je to baš prijateljska utakmica, čak 37 golova u prvih 30 minuta sugeriraju da se igralo bez obrana, a kada se igra bez obrana teško bilo kakav konkretan zaključak donijeti. No, ipak je suština da svi do Eura ostanu zdravi, a rezultat manje-više, makar je uvijek ljepše pobijediti.

Počeli smo standardno, vidjeli smo 5-1, vidjeli smo 6-0. Vidjeli smo na prednjem Mandića, Duvnjaka, pa i Ravnića koji je pokazao da može, što je jako bitno, jer smo vidjeli i Duvnjaka kako krpa obranu na desnoj strani, pa će nam igrača za obranu trebati. A vidjeli smo u samo nekoliko detalja koliko za napad znači Duvnjak, kakva je brzina kada ubrza Karačić.

Dobro je bilo vidjeti sredinu obrane u kojoj su Hrstić i Šarac, makar ta obrana nije štimala ni s njima, ni s Musom, ali treba tu biti realan, u punom su treningu, teške ruke, još teže noge, a utakmica iskreno rečeno nije bila za glavu.

Vladimir Vranješ nam je pokazao koliko bolje u obrani moramo zatvarati crtu protivnika, a Marko Panić koliko koncentrirani i brzi moramo biti u izlasku na protivnike pri šutu izvana. U konačnici vidjeli smo koliko problema može donijeti odličan vratar protivnika, kao što je to u ovom slučaju bio Benjamim Burić vratar Flensburga. I još na sve to opet smo promašili dva sedmerca, prvo Horvat, pa Karačić i kako stvari stoje to bi nam mogla biti ozbiljna boljka na Euru.

Povela je BiH, dugo imala vodstvo, Hrvatska je ulovila protivnika tek na 9:9, pa prvi puta povela u 20. minuti 11:10, a u 29. minuti prvi puta dosegnuli smo i plus 2 (17:15). No, realno bio je to rukomet s noge na nogu s ciljem da se nitko ne ozlijedi.

Drugi dio vrlo sličan, ušao je i Marić kojeg nije bilo u prvom dijelu, vidjeli smo u završnoj fazi utakmice i Vekića, pa je sudeći po utakmici teško reći koga Červar misli otpisati. Makar se kao najbliže opcije čine Hrstić i Vekić, no nikad se ne zna.

Imali smo dobiven utakmicu na 32:28, a onda smo se pogubili i to još u trenutku kada je Terzić najvažniji igrač BiH obrane dobio treće isključenje. Gubili smo lopte s igračem više, primali kontre, a to tako ne može.

Iskreno, vidjeli smo ono što smo znali, individualnu kvalitetu naših srednjaka, ali nismo vidjeli akcije za krila, nismo vidjeli kako zabiti u igri 7 na 6 ili 6 na 5, vidjeli smo da će Šipiću biti jako teško disati, jer sada više ne može biti iznenađenje, jer su ga dobro upoznali u Europi. Promašili smo i sva tri penala, zaradili dva isključenja u zadnjih šest minuta, primili smo 33 gola, malo se tu ima za dodati. Moramo bolje i bit će to sigurno tako kada dođe vrijeme. Ovo protiv BiH nije bilo za pohvaliti i jedina dobra stvar je da se nitko nije ozlijedio.

Hrvatska – Bosna i Hercegovina 33:33 (19:18)

POREČ SD Žatika. Gledatelja. 3.000. Suci: Gubica i Milošević (Hrvatska)

HRVATSKA: Šego (3), Ašanin (3), Mandić 2, Ravnić 3, Horvat 3, Matanović, Musa 3, Marić, Šipić 3, Mamić 1, Šarac 1, Hrstić, Duvnjak, Cindrić 4, Karačić 7, Stepančić 4, Martinović 2, Vekić. Izbornik Lino Červar

BOSNA I HERCEGOVINA: B. Burić (10+2), Grahovac; Ovčina 3, Perić, Tarabochia, S. Burić 2, Panić 9, Mandić, Haseljić 3, Terzić 4 (3), Toromanović, Karačić 5, Prce 2 (1), Vranješ 3, Malinović, Hamidović, Vegar 2. Izbornik Bilal Šuman.

SEDMERCI: Hrvatska, Bosna i Hercegovina.

ISKLJUČENJA: Hrvatska 10 minuta (Mamić 10, Šarac 30, Musa 38, Marić 53, Martinović 59), Bosna i Hercegovina 8 minuta (Terzić 19, 42, 54 ck, Haseljić 59)

IGRAČ UTAKMICE: Marko Panić

Linker
09. svibanj 2024 13:28