Ante Cizmic / CROPIX CROPIX
ORLOVI BEZ IKAKVE ŠANSE

SADA JE JASNO TKO ĆE BITI NAJTEŽI PROTIVNIK HRVATSKE NA POČETKU EUROPSKOG PRVENSTVA Srbija doživjela težak poraz na otvaranju!

U prvom susretu A skupine EURA rukometaši Bjelorusije su u Grazu pobijedili Srbiju s 35-30 (16-15).
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 09. siječanj 2020. 20:56

Bjelorusija – Srbija 35:30 (16:15)

GRAZ Stadthalle. Gledatelja 3.000. Suci: Santos i Fonseca (Portugal)

BJELORUSIJA: Mackević (0+1), Saldacenka (7+3); Brovka, Kuleš 5, Šilović 5, Puhovski 3, Nikulenka 4, Šumak, Jurinjok 3, Baranau 2, Lukjančuk 1, Podšivalov, Karaljok 9, Vailupau 2 (2), Bokan 1, Gajdučenko. Izbornik Jurij Ševcov.

SRBIJA: Ivanišević (4), Cupara (2); Mošić, Vujić 4, Sretenović 5, Crnoglavac 2, Đukić 1, Pešić, Radivojević 6 (3), N. Ilić 2 (1), Pušica 2, V. Ilić 2, Nikolić, Kukić 1, Zelenović 4, Marsenić 1. Izbornik Nenad Peruničić.

SEDMERCI: Bjelorusija 2 (2), Srbija 8 (4).

ISKLJUČENJA: Bjelorusija 16 minuta, Srbija 6 minuta

IGRAČ UTAKMICE: Artjom Karaljok

Utakmica Srbije i Bjelorusije najavljena je kao utakmica za prolaz u drugi krug natjecanja, jer svi su uvjereni da protiv nas šanse nemaju, a da će Crnu Goru obje selekcije dobiti. Hoće li, vidjet ćemo.

Početak je bio brz i dobar, posebno za Srbiju u čijem je dresu Sretenović zabijao i nemoguće. Onda mu se priključio i Radivojević i dok je bilo tako Srbija se držala dobro. No, onda su Sretenović i Radovijević počeli promašivati, brzopletost im je presudila i Saldacenka je gurnuo Bjelorusiju u prvu ozbiljnu prednost. Problem za Srbiju bio je loš Cupara na golu. Kada ga je zamijenio Ivanišević malo su se pokrenuli, došli do 13:13, pa i poveli, no nakon toga su opet pali, počeli griješiti i Bjelorusija je s plusom od jednog gola otišla na odmor.

Nije Bjelorusija briljirala, očekivalo se više. Dojam je bio da je Srbija na svojoj najboljoj razini i sve se pretvorilo u vrlo uzbudljivu utakmicu.

Utakmica se rasplamsala, bilo je i prežestokih dvoboja, puno posla za Portugalce koji su u nekoliko navrata tražili čak i pomoć video tehnologije. Bjelorusija je držala prednost od dva razlike, bježala i na četiri, pet. Srbiji je kako se bližio kraj susreta bilo sve teže, osjetio se i napadački pad i Bjelorusija je očekivano otišla do pobjede. Od novih stvari kod Bjelorusa, vidjeli smo pivota Lukjančuka, vrlo brzog u sredini obrane, Podšivalova i Gajdučenka kao bržu verziju napada u kojem glavne role imaju u ovom slučaju više Nikulenka nego Puhovski, makar tako s nama ne mora biti. I neće, vjerojatno. (drp)

U dvoboju skupine C Njemačka je u Trondheimu porazila Nizozemsku s 34-23 (15-13).

Linker
20. svibanj 2024 18:02