Jonathan NACKSTRAND / AFP
TKO JE TO MOGAO OČEKIVATI?

TOTALNI POTOP VELIKANA SVJETSKOG RUKOMETA Portugalci nakon Francuza nokautirali i Šveđane i praktički ih izbacili iz utrke za polufinale

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 17. siječanj 2020. 22:59

Rukometaši Portugala pobijedili su Švedsku 35:25 (15:12) na njihovom terenu u Malmöu u prvoj utakmici 2. kruga skupine II Europskog prvenstva i tako praktički ostavili velikana svjetskog rukometa bez polufinala.

Naime, Švedska je u drugoj fazi natjecanja bez boda, dok vodeće momčadi reprezentacije Norveška i Slovenija imaju po četiri boda. Šveđani i dalje imaju teoretske šanse za plasmanom u polufinale, ali bit će im izuzetno teško, jer čekaju ih okršaji protiv Norveške, Mađarske i Islanda.

Na poluvremenu je Švedska gubila 15:12, a na početku drugog dijela Portugalci odlaze na sedam golova prednost i istu su do kraja još samo povećali. Podsjećamo, Portugalci su na ovom turniru pobijedili Francuze, a sada su uzeli 'skalp' još jednog rukometnog velikana.

Rui Silva, Fabio Magalhaes i Joao Miguel Ferraz sa 6 golova vodili su Portugalce do slavlja. Po 4 gola za Šveđane zabili su Daniel Pettersson i Andreas Nilsson.

SKUPINA 2

Slovenija - Island 30-27

Norveška - Mađarska 36-29

Švedska - Portugal 35-25

Rezultati by SofaScore

Linker
01. svibanj 2024 11:34