JONATHAN NACKSTRAND AFP
AKCIJA ZA ANTOLOGIJU

TRENUTAK KOJI JE PROMIJENIO POVIJEST HR RUKOMETA 'To smo trenirali! Čuo sam kako me Duvnjak zove 'Kara, Kara', ali odlučio sam se na nešto drugo...'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 24. siječanj 2020. 22:36

Hrvatski su rukometaši u povijesnoj drami svladali Norvešku s 29:28. U polufinalu Europskog prvenstva odvijala se prava drama, a na kraju su Kauboji pokazali veću hrabrost i staloženost u ključnim trenucima.

Pobjednički pogodak u posljednjim sekundama četvrtog produžetka postigao je Željko Musa na dodavanje Igora Karačića.

Kara je bio jedan od onih koji su vukli kada je zapinjalo, a posebno je zanimljivo viđenje te zadnje pobjedničke akcije iz njegove perspektive:

"Svi smo bilo jako istrošeni i ja sam se ubio protiv Španjolaca. Iskreno, nije mi jasno kako smo izdržali sve ovo danas, ali uvjeren sam da ću imati snage za finale. Ova posljednja akcija za Musu, to je nešto što smo trenirali! U tom se ključnom trenutku lopta odbila nama, ja sam pogledao na semafor, a ondje je stajalo da je do kraja još devet sekundi. Pogledao sam prema naprijed, vidio sam dva-tri norveška igrača i odlučio dati Musi. Čuo sam kako me iza leđa Duvnjak doziva: 'Kara! Kara!', ali ja sam se u tom trenutku odlučio za Musu i to se vratilo golom, hvala dragom Bogu", u dahu je ispričao sjajni Karačić kako je iz prve ruke izgledala akcija koja će ući u antologiju hrvatskoga sporta.

Osvrnuo se i Domagoj Duvnjak i na strijelca pobjedničkog pogotka kojemu je taj šut pet sekundi prije kraja bio ujedno i jedini na utakmici.

"Željko je veliki pozitivac, dobri duh reprezentacije i onda mu se to ovako i vrati".

Posljednju akciju opisao je i drugi hrvatski kružni napadač uz Musu, Marino Marić:

"Nakon što je Šego obranio onu zadnju loptu, svi smo potrčali naprijed i nevjerojatno mi je drago da je baš Željko postigao pobjednički gol. Čovjek se toliko trudi u obrani, ja sam dobio napadačku rolu, a onda on dobije ključnu loptu. Ovo ide u povijest hrvatskog sporta".

Upitan o finalnoj utakmici u kojoj će Hrvatska u nedjelju od 16.30 sati za svoje prvo europsko zlato igrati protiv pobjednika susreta Španjolska - Slovenija, Marić je odgovorio:

"Još ne razmišljamo o finalu, sada smo prazni i večeras ćemo samo uživati. Spavat ćemo slatko s osiguranom medaljom, a onda sutra kreće priprema za finale u kojem nas čeka potpuno drugačiji protivnik. Sigurno će biti taktički posloženiji. Najvažnije je rekuperirati se i vratiti tijelo u normalu".

Karačić i društvo u nedjelju će igrati finale u Stockholmu u 16:30, a suparnik će biti pobjednik drugog polufinalnog susreta između Španjolske i Slovenije.

Linker
03. svibanj 2024 13:08