Ole Martin Wold / NTB Scanpix / AFP
DEFETIZAM ILI PILA NAOPAKO?

UTAKMICA PROTIV KAUBOJA BIT ĆE IM KLJUČNA ZA POLUFINALE, ALI NE VJERUJU U USPJEH 'U ovom trenutku nismo u stanju pobijediti Hrvatsku'

Nakon neuvjerljivog nastupa u prvom krugu Eura, u njemačkoj reprezentaciji smatraju da treba smanjiti očekivanja
Piše: Vedran BožičevićObjavljeno: 15. siječanj 2020. 20:56

U njemačkim medijima i rukometnim krugovima zavladao je priličan defetizam nakon blijedih izdanja reprezentacije u prvom krugu Europskog prvenstva. Nijemci su samo u prvoj utakmici u Trondheimu bili na visini zadatka, svladali su Nizozemsku s 34:23, a nakon toga je uslijedio uvjerljiv poraz od Španjolske (26:33), pa mučenje protiv Latvije s ipak sretnim završetkom (28:27). Najtiražniji njemački dnevnik Bild piše da je polufinale jako daleko, a izbornik i igrači naglašavaju da su očekivanja javnosti možda prevelika.

- Ne želim bježati od postavljenih ciljeva jer vjerujem u svoju momčad. Ali, molim sve da budu realni - rekao je izbornik Christian Prokop, pojasnivši:

- Naravno da još uvijek nismo na razini potrebnoj za polufinale, ali to je i logično s obzirom na to da nam je dosta igrača otpalo. Nemam na svim pozicijama igrače koji bi mi bili prvi izbor, ali i ovo je dobra momčad.

Nijemci su svjesni da će im za prolaz u polufinale ključna vjerojatno biti utakmica protiv Hrvatske u subotu.

- Jasno je da u ovom trenutku još uvijek nismo u stanju pobijediti Španjolsku ili Hrvatsku. Ali, možda ćemo biti nakon što odigramo još jednu utakmicu. Najvažnije je da smo prošli, a sada moramo napraviti sljedeći korak. Želja nam je i dalje polufinale - ističe Prokop.

I kapetan Uwe Gensheimer se slaže da bi možda trebalo reducirati ciljeve.

- Možda uopće nije loše da idemo u Beč sa smanjenim očekivanjima i da u sljedeće utakmice uđemo u drugačijoj ulozi i s drugačijim načinom razmišljanja - kaže Gensheimer.

Nijemci su zabrinuti i zbog forme svojih vratara Andreasa Wolffa i Johannesa Bittera koji se definitivno nisu iskazali u Trondheimu.

- U prvom smo krugu bili u nižoj brzini. Pravi turnir počinje u Beču - hrabri se Bitter.

Da reprezentacija treba veći doprinos golmana ističe i dopredsjednik Njemačkog rukometnog saveza Bob Hanning.

- Moramo izaći iz zone komfora. Jasno je da trebamo biti znatno agresivniji u obrani, a potrebna su nam i izvanredna izdanja golmana. Još uvijek imamo dovoljno potencijala da krenemo prema gore. Ciljeve smo postavili visoko unatoč svim problemima. Ja sam uvijek za to i nemam problema ako se ne postigne cilj, ali samo ako ste napravili sve što je bilo u vašoj moći - poručio je Hanning.

Svi se u reprezentaciji nadaju i većoj podršci navijača u Beču.

- Vidjeli smo kako je to izgledalo prošle godine na Svjetskom prvenstvu u Njemačkoj. Beč je, naravno, puno bliže i nadamo se da ćemo tamo imati više navijača - istaknuo je lijevi vanjski Julius Kühn.

Linker
30. travanj 2024 15:03