Foto: Ante Cizmic / CROPIX
KOMENTAR

ZAGORČALI SU ŽIVOT I HRVATIMA I SVIMA OSTALIMA, A NOVAC JE POBIJEDIO RUKOMET Ispucati sve adute već danas protiv Španjolaca nema smisla...

Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 22. siječanj 2020. 09:07

Danas protiv Španjolske igramo sedmu utakmicu na Euru. I jedna i druga reprezentacija dosad imaju maksimalan učinak, Španjolci i bolju gol razliku, pa će im za broj 1 u skupini odgovarati i mogući egal. Nama za broj 1 treba pobjeda.

No, kako god završilo, ta utakmica nije presudna, jer odlučuje samo o poziciji u skupini. Vrlo je lako moguće da se ponovo sretnemo sa Španjolcima u direktnom susretu za medalju, tako da ispucati sve adute u takvoj utakmici koja slijedi danas ne treba ni očekivati, niti bi imalo nekog posebnog smisla.

Ipak, EHF se potrudio zagorčati život polufinalistima, umjesto da u obilju kojem teže naprave normalniji raspored. No, očito njih samo zanima prihod, a ne rukomet. Nije normalno između prvog i drugog kruga imati dva dana pauze, a između drugog kruga i završnice samo jedan dan i taj dan provesti na putovanju i to ne od 100 km nego od Beča do Stockholma, pa i od Malmöa do Stockholma, što isto nije puno bolje.

Da stvar bude gora, utakmice za broncu i za peto mjesto stavili su samo dan iza polufinala, a sve zbog razloga da dvaput mogu napuniti Tele 2 Arenu u Stockholmu. Dakle, igrati dvije utakmice za medalju u dva dana, to je potpuno nepoštovanje sporta uz dužno poštovanje novcu.

Španjolska je ovaj Euro počela u Trondheimu, doletjela u Beč, sada mora u Stockholm i sada zamislite još takav ritam, a aktualni su europski prvaci.

Bec, 180120.
Rukometno Europsko prvenstvo izmedju Hrvatske i Njemacke, skupina 1.
Na fotografiji: Lino Cervar.
Foto: Ante Cizmic / CROPIX
Ante Cizmic / CROPIX CROPIX

Nije dobra ideja da rukomet organizira ovakvo natjecanja na takvim udaljenostima, jer ne nudi realne mogućnosti i ravnopravne uvjete svima. I zaključno, definitivno je preskupo preseljenje na takvim udaljenostima, jer se tu radi o operativi, troškovima, a rukomet ipak ne daje toliku mogućnost zarade kao nogomet recimo.

Ako Nijemci odustaju ne samo zbog ispadanja nego i zbog skupoće za odlazak u Stockholm, Nijemci kojima je rukomet sve, tu je sve rečeno. Sve će na kraju biti zatvoreno spektaklom dosad neviđenim i prestat će se o tome pričati, ali rukomet mora dignuti glas zbog sportaša koji nisu milijunaši, koji žive kud i kamo realnije od prosječnog nogometaša. A nisu supermani, nego samo ljudi od krvi i mesa. Da su samo jedan dan produžili priču, bilo bi lakše, ali nisu. To nije račun koji su napravili sportaši!

Rezultati by SofaScore

Linker
05. svibanj 2024 08:26