Eduard Spertsjan i Oleksandr Petrakov

 GORAN MEHKEK Cropix
EKSPRESNA PRESICA

‘Bilo bi čudno da nismo motivirani protiv jedne Hrvatske‘ Tko će igrati? Pogledat ću što kaže - GPS‘

Dojam je da se izbornik naljutio na hrvatske novinare zato što nisu imali niti jedno pitanje za Spertsjana
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 20. studeni 2023. 19:31

Armenija će sutra na Maksimiru igrati bez kapetana Varazdata Harojana koji ima tri žuta kartona te će s vrpcom igrati 23-godišnji Eduard Spertsjan koji za kruh zarađuje u ruskom Krasnodaru.

- Igramo protiv jake momčadi, no mi smo spremni dati najbolje od sebe i odigrati dobru utakmicu - kazao je Spertsjan u najavio maksimirskog ogleda.

On je bio na press konferenciji zajedno s izbornikom Ukrajincem Oleksandrom Petrakovom koji je na pitanje kakvu utakmicu očekuje odgovorio u tri riječi:

- Očekujem dobro utakmicu.

Dojam je da se Petrakov naljutio na hrvatske novinare zato što nisu imali niti jedno pitanje za Spertsjana, a armenskih novinara na presici u Zagrebu nije ni bilo. Tako smo doživjeli taj njegov odgovor.

image

Oleksandr Petrakov

GORAN MEHKEK Cropix

Na kasnije pitanja bio je nešto opširniji. Na konstataciju da se nisu plasirali na Euro pa imaju li dovoljno motiva za ogled u Zagrebu, rekao je:

- Naravno da imamo motivaciju jer bilo bi čudno da je nemamo kad igramo protiv jedne od najboljih ekipa na svijetu, nadam se da ćemo odigrati dobru utakmicu i pokazati svoje kvalitete, bez obzira što više nismo u igru na plasmana ne Europsko prvenstvo.

Hoćete li igrati s najjačim sastavom ili pokazati neke igrače za budućnost?

- Imali smo tešku utakmicu u subotu, na temelju toga koliko su moji igrači umorni odlučit ću tko će točno zaigrati od prve minute. Pogledat ću što kaže GPS - rekao je još Petrakov i to je presici bio kraj.

Radi se o višem izborniku Ukrajine, iskusnom treneru koji je godinama prije toga bio u mlađim kategorijama te države. Jasno da je Ukrajina nešto sasvim drugo nego Armenije po kvaliteti. Ima 66 godina. Njegova momčad igra lijepo, ima brze ofenzivce, ali nema ni iskustva ni klasu za nešto više. Barem ovog časa.

No, kad se zna da su dobili Wales vani 4:2 i odigrali još neke dobre utakmice, Hrvatska ih mora ozbiljno shvatiti. Moguće je da priliku ponudi nekim svježim igračima jer dosta su se istrošili u subotu, Kako poznaje hrvatski nogomet mogao bi od prve minute zaigrati i Stjopa Mkrčjan koji je bio starter u prvoj utakmici s našima, ali je u međuvremenu manje igrao u Osijeku, pa tako nije dobio ni minute s Walesom.

Linker
06. svibanj 2024 00:08