MIGUEL RIOPA Afp
UGLEDNO DRUŠTVO U SUSJEDSTVU

Cristiano Ronaldo i zvijezde došli pokoriti Zenicu, tražili niz pogodnosti, a stigla i posebna molba iz Barçe

Portugalci su već osigurali Euro, a u Bosni i Hercegovini žele usavršiti stroj
Piše: Marko CrnjakObjavljeno: 15. listopad 2023. 14:54

Ugledno društvo ovih dana korača tlom Bosne i Hercegovine. Sredinom tjedna u Sarajevo je sletio Thierry Henry da bi poveo U-21 reprezentaciju Francuske prema 2:1 trijumfu protiv mladih Zmajeva u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo mladih 2025. godine. Zanimljivog sportskog sadržaja ne nedostaje ni za vikend, u Zenicu stižu Cristiano Ronaldo i sastav Portugala.

Navigatori su, uz Francusku i Belgiju, prva momčad koja je osigurala plasman na njemačku smotru, a u nadolazećim kvalifikacijskim susretima posvetit će se "usavršavanju stroja", kako je to kazao Ronaldo. S druge strane, BiH morat će se dobro pomučiti planira li zaraditi Euro. Vrh J skupine rezerviran je za Portugal (21), na drugom mjestu je Slovačka (13), a ispred BiH još se nalazi i Luksemburg (11). Zmajevi su na 9 bodova i do kraja igraju protiv svih ekipa kojima gledaju u leđa...

image

Cristiano Ronaldo zabio je dva pogotka u 3:2 pobjedi Portugala nad Slovačkom

MIGUEL RIOPA Afp

Portugalci su u Sarajevo sletjeli oko 15 sati, a zatim se zaputili u hotel Zenica u istoimenom mjestu, gdje će istrčati na stadionu Bilino Polje od 20:45 i tražiti nova tri boda. Susjedni mediji pišu da se od jutarnjih sati provode stroge mjere osiguranja, parking i hotel zatvoreni su za javnost, a više od 50 policijskih službenika zaduženo je za osiguranje.

Reprezentativci Portugala zatražili su potpuni mir, stoga nitko osim zaposlenika hotela ne smije pristupiti objektu. Stigao je čak i portugalski kuhar koji ima zadatak nadgledati pripremu jela za nogometaše. Uz to, Portugalci su tražili i sobu za masažu, sastanke i rekreaciju.

Istovremeno, zahtjeve ima i gospoda iz Barcelone. Katalonci su, piše tamošnji portal Mundo Deportivo, poslali posebnu molbu izborniku Portugala Robertu Martinezu. Traže ga da branič Joao Cancelo ostane na klupi, budući da je nastupio u svim ovosezonskim utakmicama za Barçu, a Portugal je već ‘bookirao‘ let za Njemačku.

Cancelo je u nešto više od mjesec dana prikupio 829 minuta na travnjaku i mogao bi zaraditi malo odmora, tim više što Barceloni po završetku reprezentativne pauze slijede teški izazovi. Prvo uvijek neugodni Athletic Bilbao, onda Šahtar u Ligi prvaka, a zatim čuveni El Clasico s Real Madridom.

Linker
01. svibanj 2024 17:47