Thierry Henry (lijevo)

 ANTONIO BALIC Cropix
U SJAJNOM RASPOLOŽENJU

Čuveni Francuz oduševio na presici: ‘Jeo sam ćevape, bio kod punice, a BiH ima jednog fenomenalnog igrača‘

Iz Sarajeva se vraća deblji za tri boda i barem jednu porciju, više nije mogao poželjeti
Piše: Marko CrnjakObjavljeno: 13. listopad 2023. 22:15

Thierry Henry iz Sarajeva se vraća kao apsolutni pobjednik. Deblji je za tri boda i barem jednu porciju ćevapa, više od toga nije ni mogao poželjeti uoči ogleda U-21 reprezentacije Bosne i Hercegovine i Francuske u vidu C skupine kvalifikacija za Europsko prvenstvo mladih.

Malo je nedostajalo da mu mladi Zmajevi prirede ogromno iznenađenje. Bosna i Hercegovina povela je golom Admira Bristrića (28.), da bi Tricolori okrenuli rezultat u svoju korist pogocima Rayana Cherkija (32.) i Arnauda Kalimuenda u drugoj minuti nadoknade vremena. U konačnici, dramatična završnica obradovala je Henryja, koji se poprilično dobro zabavljao na konferenciji za medije.

- Imao sam priliku otići kod punca i punice, jeo sam ćevape... Ali i fokusirao se na utakmicu. Sutra imamo slobodan dan, pa ću to iskoristiti - odgovorio je svjetski prvak na pitanje o dojmovima iz Sarajeva.

Ako vas buni posjet punici, podsjećamo a je Henry u dugogodišnjoj vezi s Andreom Rajačić. No, vratimo se utakmici. Bivši lider Francuske istaknuo je da se BiH pokazala odličnim protivnikom.

- Čestitam ekipi Bosne i Hercegovine. Jako su dobro igrali, znali smo da će biti teška utakmica i tako je i bilo. Dobili smo crveni karton, ali trebao ga je dobiti i Bristrić, što se ipak nije dogodilo. No, uglavnom sam bio miran, čak i kod promašenih situacija.

Izdvojio je dva mlada reprezentativca Bosne i Hercegovine koji su ga posebno oduševili. Strijelca Bristrića i veznjaka Ivana Bašića.

- Protivnički tim ima puno potencijala. Bristrić se borio i bacao na svaku loptu, a Bašić je odličan s loptom. Njegov stil igre i asistencija kod gola su fenomenalni - zaokružio je Henry.

Francuska je sada na prvom mjestu skupine C sa šest bodova iz dvije utakmice, slijede Slovenija (6), Austrija (4), Cipar (1) i BiH (0). Spomenimo da Slovenija i BiH imaju tri odigrane utakmice, odnosno jednu više od ostalih konkurenata.

Linker
30. travanj 2024 17:31