Zlatko Dalić

 Ante Čizmić/Cropix
REAKCIJA IZBORNIKA

Dalić: Na poluvremenu sam bio ljut, ne možemo u ovome uživati. Joško je malo griješio...

"Imali smo malo rupa, ali sve smo priveli kraju i došli u situaciju koju smo priželjkivali"
Piše: SNObjavljeno: 18. studeni 2023. 20:50

Hrvatska nogometna reprezentacija je s 2:0 pobijedila Latviju i napravila veliki korak ka Europskom nogometnom prvenstvu. Nakon lake pobjede u kvalifikacijama pred kamere Nove TV je stao izbornik Zlatko Dalić.

- Čestitam dečkima na pobjedi. Zabili smo dva gola na početku, dobro smo otvorili utakmicu, s puno samopouzdanja i autoriteta. Trebali smo sve i prije riješiti. Imali smo malo rupa, ali sve smo priveli kraju i došli u situaciju koju smo priželjkivali - rekao je Dalić pa se osvrnuo na obrambenu liniju:

- Vidjet ćemo što će biti. Danas su Erlić i Šutalo bili jako sigurni. Joško je imao nekih grešaka na lijevoj strani i nekoliko loših dodavanja. No protivnik nas nije ugrozio, nije nam stvorio šansu. Bio sam malo ljut na poluvremenu. Vodiš 2:0 i malo se opustiš, a onda možeš primiti gol iz nekog prekida i zakomplicirati sve. No ne bih puno o ovome što je bilo. Moramo se okrenuti Aremeniji i dobiti utakmicu u Zagrebu.

Lovro Majer i Andrej Kramarić zabili su golove. Kakav dojam su oni ostavili?

- Lovro je igrao dobro. Tražili smo ga da igra široko u prvom dijelu i da se zabada u sredinu. Kramarić i Ivanušec su se vratili nakon duge pauze, nemaju dovoljnu minutažu u klubovima i zato smo ih čuvali. Kramarić je bio dobar, zabio je. Ćinjenica je da mu više paše ova pozicija. Odigrao je dorbu utakmicu. Imamo rješenja i moramo biti zadovoljni, ali ne i uživati jer nismo još ništa napravili - poručio je Dalić.

Linker
01. svibanj 2024 17:48