Ivica Olić i Zlatko Dalić

 Ronald Goršić/Cropix
IZBORNIK VAŽE ODLUKU

Dalić najavio odlazak? ‘Odbio sam puno poziva, bio pod pritiskom, možda je trenutak za mlađe...‘

"Hrvatsku ću voditi u Njemačkoj sigurno, a što će biti kasnije, vidjet ćemo", poručio je izbornik
Piše: SNObjavljeno: 22. studeni 2023. 19:57

Hrvatska nogometna reprezentacija izborila je nastup na još jednom velikom natjecanju. Pobjedom protiv Armenije Vatreni su se plasirali na Europsko prvenstvo 2024. godine. Zlatku Daliću je ovo četvrto veliko natjecanje na kojem će biti za kormilom reprezentacije.

- Nisam očekivao ovako teške kvalifikacije. Ostali smo bez dosta igrača i to se odrazilo na rezultat. Nismo bili najbolji što možemo biti. Morat ćemo biti puno bolji ako želimo nešto napraviti na Euru. Ne zamjeram si ništa puno, kao ni bilo kome drugome. Cilj je ostvaren. Igrači nakon listopada nisu odustali i nastavili su me slijediti kao izbornika. Nikada nisam bio jači, a ni spremniji - rekao je Dalić u razgovoru za Dnevnik Nove TV pa dodao:

- Moramo biti bolji za Euro. Ako nam se vrate Perišić i Kovačić, bit ćemo jači. Ne možemo čekati da Luka ili Brozović riješe utakmicu. Mlađi igrači moraju dati više od sebe i biti agresivniji. Ovo što smo pokazali nije dovoljno za dobar rezultat na Euru. Mladi igrači imaju privilegiju igrati s Lukom Modrićem.

Dalić se osvrnuo i na Budimira koji je zabio Armeniji nakon što neko vrijeme nije bio u prvom planu u reprezentaciji.

image
GORAN MEHKEK/Cropix

- Nije ga bilo u reprezentaciji nakon Svjetskog prvenstva. On je šutio i radio. Objasnio sam mu zašto ga nisam zvao. On je primjer pravog profesionalca kojem nisu trebali menadžeri i novinari da ga stave u reprezentaciju.

Priliku je dobio i Marco Pašalić koji predstavlja mladu gardu.

- Marco Pašalić donosi igru jedan na jedan, nama to fali. Marco je pokazao da je igrač za budućnost. Mora nastaviti tako i onda ćemo imati dobrog igrača. Nisam bio sretan s bočnim igračima koji nisu dovoljno centrirali. Borna Sosa je dobro odigrao, ali mora biti još bolji. To očekujem i od drugih bekova.

Bez jednog igrača ipak je teško zamisliti Hrvatsku.

- Ne mogu zamisliti reprezentaciju bez Perišića, posebno na velikom natjecanju. S njim sam u kontaktu i nadam se da će biti spreman.

Euro je možda i posljednje Dalićevo natjecanje s Hrvatskom.

- Nadam se da ćemo u Njemačkoj napraviti naš narod ponosnim. Zbog Eura sam odbio puno poziva. Bio sam pod velikim pritiskom. Moja uloga izbornika nema cijenu. Hrvatsku ću voditi u Njemačkoj sigurno, a što će biti kasnije, vidjet ćemo. Možda je trenutak za neke mlađe. Istrpio sam puno toga, a nakon Njemačke će biti sedam godina - zaključio je Dalić.

Linker
12. veljača 2024 21:17