KAREN MINASYAN/Afp
SVE BLIŽE NJEMAČKOJ

Dalić: U prošlosti smo baš na ovakvim gostovanjima gubili bodove. Bilić? Ne pratim to...

"Jedva čekam utakmicu na Opus Areni, nisam još bio tamo", poručio je izbornik nakon pobjede
Piše: SNObjavljeno: 11. rujan 2023. 20:51

Imali smo kontrolu tijekom cijele utakmice, ocijenio je Zlatko Dalić u razgovoru za Novu TV nakon pobjede u Erevanu (1:0).

- Puno šansi, velik posjed, to je bilo bitno danas. Nedostajao je taj drugi gol da privedemo utakmicu u miru do kraja. Obično se dogodi da ekipe tada i prime gol, ali svaka čast dečkima. Nisu posustali.

Je li ovo bilo najteže gostovanje u skupini?

- Da, apsolutno. Međutim, od prve minute smo se postavili kompaktno. Protivnik ima kvalitetu i pokazao se opasnim u nekim situacijama. Na kraju, najbitnija tri boda su u džepu.

Izjednačili ste se sa Slavenom Bilićem (42 pobjede) na izborničkoj klupi?

- Iskreno, ne pratim takvu statistiku iako mi je to netko nedavno rekao na presici. Bitno je da kao reprezentacija idemo prema Njemačkoj...

Što ste dobili utakmicama u ovom ciklusu?

- Nismo pali, nismo gubili glavu u nekim situacijama gdje se to znalo dogoditi. Jer iako su na papiru ovo možda laki protivnici, upravo su to ekipe gdje je Hrvatska znala gubiti bodove. Pogotovo jer su nas u prošlosti takvi znali baš uhvatiti na krivoj nozi.

Kakav je vaš komentar na izvedbe Ivanušeca i Petkovića?

- Jako dobre utakmice i u Rijeci i danas. Luku smo kao i Kramarića zamjenili nakon poluvremena jer su se dosta potrošili. Bruno je ponovno bio odličan, odigrao je tu ulogu mantinele, promašio jednog zicera, ali zadovoljan sam. Samo da nastavi u takvom kontinuitetu.

image
Ante Čizmić/Cropix

Puno je bodova još u igri.

- Idemo korak po korak. Imamo sada najprije Tursku u Osijeku, a zatim gostujemo kod Walesa. Cilj je da se ne borimo do kraja nego da to odradimo u miru. Dečki sada idu u svoje klubove nadamo se da će nastaviti svoju sezonu. Jedva čekam utakmicu na Opus Areni, nisam još bio tamo. Veselim se - poručio je Dalić.

Za Andreja Kramarića pobjeda je mogla biti i izraženija.

- Zadovoljni smo s tri boda, ovo su nam zapravo najbitnija tri boda. Zapravo, kako sam ja zabio gol uz pomoć sreće bilo je mogućnosti da bude i bolji rezultat. Najbitnije je da sad možemo mirnije disati.

Možemo mirno čekati listopad kao prvi u našoj skupini.

- To se potvrdilo danas, iskreno, sad kad vratim vrijeme u nazad, ne znam kad smo pobjeđivali utakmice na ovim područjima. Svi znamo da nije lako ‘probiti‘ ekipe poput Armenije vrlo lako probili, a na nesreću nismo imali sreće kasnije.

Prva pobjeda na Kavkazu. Suvereno koračamo prema EP-u.

- Moram reći da smo izvukli utakmicu na iskustvo, na bezbroj utakmica kakvih smo već odigrali. Motivirani smo, vidim dečkima na licu da nismo još zadovoljni s onim što smo napravili. I to je ono što mi se sviđa, zaboravili smo ono što je iza nas i idemo dalje.

Linker
09. prosinac 2023 22:42