ODD ANDERSEN Afp
‘NE ZANIMAJU NAS DRUGI‘

Dalićev protivnik govorio o Euru pa poslao snažnu poruku: ‘Postoji opasnost za djecu, moramo im pomoći‘

‘Mi smo ti koji moramo vjerovati u sebe i nastaviti s osjećajem dužnosti i predanosti‘
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 18. prosinac 2023. 08:29

Reprezentacija Italije bit će suparnik Hrvatske u skupini Europskog prvenstva koje će se sljedeće godine održati u Njemačkoj.

Azzurri su aktualni europski prvaci, no propustili su nastupe na posljednja dva Svjetska prvenstva održana u Rusiji i Kataru.

- Mi branimo naslov europskog prvaka i ne zanima nas da li drugi vjeruju u nas ili ne. Nema uzmaka kad smo pod ovom zastavom – poručio je talijanski izbornik Luciano Spalletti.

Smatra kako je samopouzdanje ključno za uspješan nastup na europskoj smotri.

- Mi smo ti koji moramo vjerovati u sebe i nastaviti s osjećajem dužnosti i predanosti. Moramo pokazati da dajemo sve za ovaj dres, jer je dar odjenuti ga, a pjevanje himne prije utakmice je jedinstveno iskustvo. Ne postoji ništa bolje od toga – rekao je Spalletti na tribini održanoj u sklopi Arteju Festivala.

Talijanski izbornik istaknuo je potrebu da se djecu u školama uči kako da poštuju i razumiju druge, a upozorio je i na zamke koje se kriju u cyber prostoru.

- Postoji opasnost da virtualni svijet zamijeni fizički. Neki igrači vole fantasy nogomet više od pravog nogometa. Moramo im pokazati razlike, i u tom smislu radimo na tome – kazao je Spalletti.

Linker
05. svibanj 2024 22:54