MAURICE VAN STEEN Anp Via Afp
PROGOVORIO I O BAYERNU

Dalićev starter poklonio najljepšu najavu Hrvatskoj: ‘Ne želim ih poniziti, ali svatko zna da smo bolji‘

Mladi branič Vatrenih kaže da nadolazeće utakmice očekuje u dobroj formi
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 16. studeni 2023. 07:53

Josip Stanišić trebao bi igrati desnog beka u Latviji, jedini pravi konkurent Josip Juranović je ozlijeđen. Razgovor smo počeli s povratkom mjesec dana unatrag.

- Razgovarali smo što je bilo u listopadu, te dvije utakmice nismo odigrali kako znamo, bilo je loše, jasno nam je što moramo poboljšati. Što se mene tiče naravno da mogu odigrati dvije utakmice u tri dana, to nam nije ništa novoga. Žao mi je za Juranovića, očekivao sam da će biti fit. Igrao je u nedjelju protiv nas u Leverkusenu, popričao sam s njim nakon utakmice, nadao sam se da nije toliko strašno - kazao nam je Stanišić, na što smo pitali je li ga tješio:

- Ne, ne, nisam, pričali smo o reprezentaciji, nismo razgovarali o utakmici - uz smijeh je kazao Stanišić, čija je ekipa dobila 4:0.

Hrvatska nije navikla na dva poraza u nizu...

- Nismo navikli, za nas je to bila nova situacija, pitali su me neki u klubu što je to bilo, rekao sam "ništa posebno". Nije stvar u tome da su protivnici bili ekstremno dobri, nego mi smo bili loši.

U kakvoj ste formi?

- Osjećam se dobro, u formi sam, što se tiče fizike i psihe. Možda bih bio sigurniji da igram redovno, svaku utakmicu... Protiv Walesa smatram da u drugom poluvremenu nisam bio toliko loš. Protiv Turske je drugo poluvrijeme bilo puno bolje nego prvo.

Latvija je u Rijeci pala 5:0, je li to pokazatelj odnosa snaga? Postoji li zamka u toj utakmici?

- Ne želim ih poniziti, ali svatko zna da smo bolji od njih. No, svakako idemo sa sto posto u utakmicu. Nema straha, krivo bi bilo bojati se. Zato što smo izgubili dva puta ne bismo trebali zaboraviti sve od prije.

Zovu li vas iz Bayerna?

- Ne previše, čujem se povremeno s igračima. Ne zovu me da me pitaju kako se osjećam.

Po medijima se špekuliralo s opcijom da se vraćate na zimu u Bayern.

- U Leverkusenu sam i očekujem da ću ostati do kraja sezone.

Linker
28. travanj 2024 18:40